Back to top

A legjobb ortopédorvosnak választották Almási Józsefet

Publikálva: 2021, szeptember 24 - 14:03
A kéthetente megjelenő Zdravotnícke noviny című szaklap minden évben ankét – szakemberek és a lap olvasóinak véleménye – alapján választja ki a legjobb orvosokat. Az idén az ortopédia szakterületén a dunaszerdahelyi kórház ortopéd főorvosa, Almási József nyerte el ezt az elismerést.
A legjobb ortopédorvosnak választották Almási Józsefet

Az ankét nem titkolt célja, hogy díjazza a kiváló orvosokat. Az egyik elismerést a tíz közül most a Csallóközben jól ismert Almási doktornak jutott.

Megszállott sebész, aki az ortopédián belül, mely az egyik legdinamikusabban fejlődő orvosi szakterület, főleg a nagy ízületek elsődleges és revíziós pótlására szakosodik.

2013-tól, vagyis megnyitása óta vezeti a dunaszerdahelyi kórházban az Orthocentrumot, ami irányítása alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül, és a műtőasztalon sok ismert sportoló is megfordult már. Többen közülük éppen Almási doktorra bízták magukat, aki nemcsak remek sebész, de emberi hozzáállása is kiváló.

Almási József mindig is orvos szeretett volna és végül az ortopédiát választotta szakterületének. Előbb Pozsonyban, majd Győrben dolgozott, több külföldi továbbképzésen vett részt, megszerezte a szakvizsgát és a PhD fokozatot is. Még csak 32 éves volt, amikor a szövetbank területén végzett munkájára világszerte felfigyeltek.

2013-ban elfogadta a felkérést és elvállalta szülővárosa, Dunaszerdahely kórházában az újonnan megnyitott ortopédiai osztály vezetését. Irányítása alatt az osztály dinamikusan fejlődik és a nagy klinikákkal is felveszi a versenyt.

Ma már egész Szlovákia területéről, de külföldről is érkeznek betegek az osztályra, hogy itt nyerjék vissza egészségüket. Kanadából, a dél-afrikai Fokvárosból, Oroszországból és Bécsből való pácienseket is műtöttek már az osztályon.

Almási főorvos a Svet zdravia kórházlánc és ProCare rendelőintézet-lánc főorvosa is az ortopédia és traumatológia szakterületén. Jelenleg egy robotikai ortopédiai műtéti eljárás szabadalmazásával finisel és a mesterséges intelligencia kihasználása tarja lázban. Klinikai anatómiát tanít a pozsonyi orvosegyetemen, rendszeresen meghívják a világ minden tájára mini-invazív csípőízületi műtéti eljárások bemutatására és nemzetközi szakmai rendezvényekre is.

Ezeknek köszönhetően szükség esetén bármikor felhívhat több szaktekintélyt is, ha tanácsra van szüksége, Kanadától kezdve egészen Oroszországig.

Részt vesz az orvosok továbbképzésében is, havi rendszerességgel vezet műtéti tanfolyamokat tapasztalt sebészek számára a legmodernebb műtéti eljárásokról.

Minden szakmai sikernél többet ér azonban számára az a sok képeslap és sms, amit hálás betegeitől kap.

"Csodálatos együtt öregedni a betegeimmel és az ő endoprotéziseikkel” – mondta.

Svet zdravia/ ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Svet zdravia
Cookies