Back to top

A legjobb 16 csapat között a DAC

Publikálva: 2017, szeptember 27 - 19:03
Nincs megállás! 3:1-re megvertük a Nyitrakörtvélyest, ezzel bejutottunk a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjébe. Az első félidőt izgalmassá tették a hazaiak, de Kalmár és Čmelík pályára küldése remek döntésnek bizonyult. Góljaiknak köszönhetően fordítottunk, Divković találatával pedig végleg eldőlt: ott leszünk a legjobb 16 csapat között.
A legjobb 16 csapat között a DAC

Kellemes időben, és kellemes környezetben létünk pályára Nyitrakörtvélyesen, ahol a vasárnapi bajnoki meccshez képest egyedül csak Tomáš Hukot nevezte a kezdőbe Marco Rossi. A szokatlan felállás ellenére a mérkőzés elejétől mi irányítottuk a játékot, és óriási mezőnyfölényt alakítottunk ki, sokáig az irányzékkal voltunk gondban. A meccs elején elsősorban Domonkos és Divković aktív mozgásának köszönhetőn jutottunk egyre közelebb Kopecký kapujához, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani. Nem úgy a hazaiak, akik rögtön az első lehetőségüket gólra váltották a 16. percben: Soboňa egy beívelt labdát vágott Száraz hálójába – 1:0. Talán senki sem számított erre a gólra a vendégkispadon, ezért Marco Rossi is gyakrabban emelte fel a hangját, és egyre vehemensebben kommentálta a pályán látottakat. A fiúk igyekeztek megfogadni a tréner utasításait, továbbra is többet járatták a labdát, mint a körtvélyesiek. Egy ilyen passzolgatás után Malec magasságbeli fölényét kihasználva fejjel próbálta helyzetbe hozni csapattársait, elsősorban Ashirut. Nigériai szélsőnk többször is próbálkozott lövéssel, egyszer az oldalhálót találta telibe. A félidő hajrájában Domonkos és Koštrna is próbára tette Kopecký reflexeit. Mindkettejük bombája a hálóba tartott, de a hazai hálóőr kitett magáért, és nagyot nyújtózkodva mindkét alkalommal hárított. A második védés után azonban megsérült, ezért még a félidő végét jelző sípszó előtt le kellett őt cserélni.

A térfélcserét követően azzal a tudattal futottunk ki a pályára, hogy legkevesebb két gólt kell rúgnunk a továbbjutáshoz. Mivel a félidő elején nem jött a várt találat, Marco Rossi kettős cserére szánta el magát, és Malec valamint Domonkos helyére pályára küldte Kalmárt és Čmelíket. A 61. percben előbb Čmelík, majd rögtön utána Kontár tette naggyá a csereként beállt Holičkát. A kapus két hatalmas védést mutatott be. Ekkor még Marco Rossi is dühöngött egyet a kispadnál, de a kettős cserének kisvártatva mégis meglett az eredménye, mert Kalmár a 63. percben egy Koštrnától kapott labdát szelídített meg a középpályán, majd tolt rajta kettőt-hármat, végül szépen a hálóba helyezte – 1:1. Ennél is jobban megnyugodtunk, amikor alig hét perc múlva végre átvettük a vezetést: Čmelík egy hazai szögletet követő ellentámadásból talált be a nyitrakörtvélyesiek hálójába – 1:2. A hazaiak igyekeztek becsülettel, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, mi azonban nem elégedtünk meg az egygólos vezetéssel, és a 81. percben Divković révén háromra növeltük góljaink számát – 1:3. Čmelík adta a gólpasszt. Ekkor már biztos volt a továbbjutásunk, de a hátralévő időben még Ľuptáknak és Čmelíknek is volt egy-egy távoli próbálkozása. Kár, hogy mindketten jócskán fölé bombáztak, így nem tudtak feliratkozni a góllövőlistára. Ez is elégnek bizonyult azonban ahhoz, hogy bejussunk a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjébe.

Az első játékrészben meglepően a nyitrakörtvélyes jutott előnyhöz, miután védőink bizonytalanságát kihasználva Soboňa mattolta Szárazt. Az első 45 perc pontatlanságai miatt még nem sikerült fordítanunk, ám a második játékrészben már a gólok számában is kijött a különbség a két csapat között. Kalmár és Čmelík pályára küldése meghozta a várt eredményt és a gólokat, a harmadik találatunk pedig egyértelművé tette, ki lesz a párharc győztese. A Slovnaft Cup nyolcaddöntőjét októberben rendezik. Következő ellenfelünkről az október 6-i sorsolás dönt majd. Addig azonban pár bajnoki is vár még a csapatunkra, a következő máris három nap múlva, Nagyszombatban. Parázs csata ígérkezik, aki csak teheti, szombaton jöjjön el a City Arénába, és ne spóroljon a hangszálaival sem! A mérkőzés 17.15-kor kezdődik.

Edzői értékelés:                                       

Marco Rossi (DAC): „Akárcsak Pozsonyivánkán, ismét beigazolódott, hogy néhány játékossal türelmesebbnek kell lennünk, míg elérik a kellő szintet. Az ellenfélnek nem sok lehetősége volt, mégis sikerült megszerezniük a vezetést, míg mi vagy 15 tiszta helyzetet is elpuskáztunk. A hazai kapusoknak több bravúros hárításuk is volt. Ezt a későbbiekben nem engedhetjük meg magunknak. A következő körben már a lehető legerősebb összeállításban kell pályára lépnünk.”

Jozef Ducký (Nyitrakörtvélyes): „Nagyon elégedett vagyok. A fiúk lelkiismeretesen álltak a feladathoz. Tudtuk, milyen erőt képvisel az ellenfél, ezért a lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk felelősségteljes játékot játszani. A DAC edzője a második félidőben az erősebb keret két játékosát is becserélte, tudtuk, hogy ezzel nagyobb lesz rajtunk a nyomás. Az egyenlítő gól egyértelművé tette, ki jut tovább.”

OFK NYITRAKÖRTVÉLYES - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:3 (1:0)

Slovnaft Cup, 4. forduló, 2017.09.27., 15:30

Játékvezetők: Mastiš - Hancko, Galo

Nézőszám: 1000

Góllövők: 16. Soboňa, ill., 63. Kalmár, 69. Čmelík, 81. Divković

Sárga lap: 71. Jankovič

DAC: Száraz - Koštrna, Huk, Špiriak, Blackman - Ľupták, Kontár (67. Aluku), Ashiru, Domonkos (55. Kalmár), Dikvković - Malec (55. Čmelík)

Nyitrakörtvélyes: Kopecký (45. Holička) - Sipos (63. Poluch), Doležaj, Kochan, Maršala - Masarovič, Rusinko, Grman, Soboňa, Jankovič - Krško (77. Vičan)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: % - %

Lövések: kapura: 1:12, mellé: 3:13 

Szöglet: 2:10

Les: 1:0

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies