Back to top

Látványos és szórakoztató programok várják a látogatókat

Publikálva: 2018, augusztus 30 - 07:18
Programokról, koncertekről, érdekességekről kérdeztük Takács Tímeát, a Csallóközi Vásár programjainak főszervezőjét, a városi hivatal Kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztályának vezetőjét.

„Úgy gondolom, az idén is látványos, szórakoztató programokat sikerült előkészítenünk, minden korosztály részére. A sokféle zsánert kedvelő látogató megtalálja a neki megfelelő műsort a Csallóközi Vásárban” - mondta el elöljáróban Takács Tímea.

A kísérő programokról

Mint minden évben, az idén is igyekszenek egy kicsit megtartani az eddigi, hagyományos programokból, ugyanakkor egy kis újat is hozni.

Kezdjük talán a tavaly nagyon bevált, a MOL Aréna parkolójában kialakított területtel. A „Kézművesek utcája” tavaly került erre a helyszínre, ami nagyszerű választásnak bizonyult. Olyannyira, hogy most is ugyanott találhatja a vásár közönsége a kézműveseket – a hazai, a Dunaszerdahely város testvérvárosiból érkező, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara kézműveseit és küldöttségét. Számuk - a hely tágasságának köszönhetően - egyre gyarapodik, amit az elkövetkező években is tovább szeretnénk növelni. Ugyancsak tavaly először, hagyományteremtő szándékkal sikerült létrehozni és elindítani „Gyerekszigetet” című kísérőprogramot, amit az idén sem hagynak ki a szervezők. Ez nem egyfajta gyermekmegőrző, sokkal inkább olyan elfoglaltságok űzhetők itt, amelyek összekovácsolják a családokat. Lesz itt persze arcfestés, önvédelmi bemutató, de társasjátékok és logikai játékok is megtalálhatók lesznek, melyekbe bekapcsolódhat a család apraja és nagyja. A vásár minden napján délután 16 és 19 óra között érdekes programok is várják itt a látogatókat. Csütörtökön például a művészeti alapiskola, pénteken a Fókusz Gyermekszínjátszó csoport, valamint a város oktatási intézményeinek, illetve a városi szabadidőközpont csoportjai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. Szombaton pedig az Aranygyapjú Társulat igyekszik műsorával és interaktív játékaival lekötni a gyerekek és az odalátogatók figyelmét. A vásár egész ideje alatt itt a Szlovákiai Kisállattenyésztők Dunaszerdahelyi Alapszervezetének állatkiállításában gyönyörködhet a nagyérdemű közönség. Szombaton a Pántlika zenekar szolgáltatja a talpalávalót, csalogatja oda a vendégeket, a vásárlókat, kicsiket-nagyokat.

Szintén, hagyományteremtő szándékkal tavaly kapott helyet, s méltán nyerte el a közönség tetszését, a „Gyerekszigetet” című kísérőprogramban az Arany János Emlékév kapcsán, a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének bicentenáriuma alkalmából létrehozott mozgókiállítása az „Arany busz 200”.

„Idén a Magyarság Háza közreműködésével, Mátyás király sátor mutatja be - a hagyományőrzés és a modernitás jegyében - az igazságos király trónra lépésének 560., születésének 575. évfordulója alkalmából érdekességeit. Dunaszerdahely városának, ily módon lehetősége lesz csatlakozni Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Mátyás király - a Kárpát-medence magyarsága emlékévhez” - teszi hozzá Takács Tímea.

A vásár kiemelt vendégeit, a testvérvárosok küldöttségeit az idén is fogadja és megvendégeli városunk vezetése. Ezen a találkozón Mezei Ernő és zenekara szolgáltatja a hangulatos zenét.

Délutáni programok, koncertek

A központi téren, ahogy eddig, már délutántól színes programok várják a vásárlátogató közönséget. A megnyitó napján például a Liviana Mazsorett Tánccsoport kezdi a délutáni szórakoztatást, majd a hazai Fortissimo veszi át a stafétát. Badin Ádám zenés meseszínháza után folklór műsor következik a Krpčiarik, a Pósfa és a Csallóközi Táncegyüttes közreműködésével, majd operett és örökzöld dallamok szólnak a hazai Juhos Attila és Szóka Júlia operettprimadonna tolmácsolásában. Este, az idei Szent György Napokon nagy sikert aratott Szabó Balázs Bandája, valamint a Hooligans zenekar ad koncertet.

Pénteken helyi fiatal tehetségek kezdik a kultúrprogramot, majd Écsi Gyöngyi bábos meseelőadása szól elsősorban a gyerekeknek. A folklórműsorban a Dunaág Táncegyüttes és a Pántlika Zenekar szerepel. Nótázni lehet Szeredi Krisztina, Kollár Katalin és Derzsi György vezetésével. Este a különleges, népzenét és modern zenei stílusokat ötvöző együttes, a vásárban először fellépő Cimbaliband zenél Danics Dórával, majd a fiatalok kedvence, a Wellhello lép színpadra. Este pedig mindannyiunk kedvence, Dj Meszi nyomja a tánczenét.

Szombaton már délelőtt is érdekes program várja a látogatókat, erőemberek versenyét tekinthetik meg, majd Szent György vitézről szól az Aranygyapjú Társulat bábelőadása. Utána ismét hazai zenekar ad koncertet, az Old Country Boy´s zenél, később pedig ismert nótaénekeseink, Dóka Zsuzsa, Kosáry Judit és Bősi Szabó László énekétől lesz hangos a vásár. Utánuk a korábban a Hlas Československa tehetségkutatóban is bemutatkozó, Dunaszerdahelyen fiatalkorát töltő Veronika Strapková ad koncertet. Este a méltán kedvelt Horváth Charlie, majd a Magna Cum Laude szórakoztatja a közönséget. Éjszaka a nemzetközileg is ismert DJ Niki Belucci áll a lemezjátszó mögé.

Érdekességek, látvány

„Minden évben igyekszünk különleges látványossággal emelni a vásár színvonalát, s ezért idén a modern online marketing „forradalmához” igazodva, tervünk egy szelfipont kialakítása. Számos külföldi városhoz és fesztiválhoz hasonlóan 3D installációt szeretnénk felállítani, amely látványos eleme lenne a város imázsának, s egyben kiválóan alkalmas arra, hogy városunkat és a rendezvényt széles körben népszerűsítse.” A selfiepont végig megtalálható lesz a vásár területén, amely későbbiekben a város frekventált részén lesz elhelyezve.

A további különlegesség a „Séfek séfe”, Tatai Robi látványkonyhája, mely a vásár központi helyén lesz található. Robi ígérete szerint nemcsak az ízek, hanem már a látvány is kulináris élvezeteket kínál a látogatóknak.

„Ahogy minden évben, célunk, hogy a vásárfia mellé mindenki megtalálja a neki tetsző programot, s a maradandó esztétikai, gasztro-kulturális élmény mellett, erős közösségi élményben, hangulatos, jó szórakozásban legyen része. Mindenkit nagy szeretettel várunk” - zárja szavait Takács Tímea.

Képek: facebook, archív, dunaszerdahelyi.sk

Ezt már olvasta?

Cookies