Back to top

Laktációs tanácsadó nap a kórházban

Publikálva: 2019, február 20 - 12:41
A dunaszerdahelyi kórház meghívja az anyukákat,a kismamákat a jövő kedden vagyis február 26-án sorra kerülő laktációs tanácsadó napra.
Laktációs tanácsadó nap a kórházban

Ezen a napon délelőtt 9 órától egészen délután háromig feltehetnek minden olyan kérdést, amely a szoptatásról tudni szeretnének és a kórházban szakember válaszol azokra. 

"A szülést követően elsősorban a fiatal kismamák gyakran találkoznak a szoptatás kapcsán olyan problémákkal, amellyel  nincsenek tapaszataltaik. Ezért úgy döntöttünk, hogy megkönnyítjük nekik az első hónapokat a kisbabával. A laktációs tanácsadó nap teret ad arra is, hogy tapasztalataikat kölcsönösen megosszák egymással" - mondta el Bock Silvia, a kórház igazgatónője.

Az első ilyen napot tavaly nyáron szervezte a kórház, akkor mintegy 30 kismama vett rajta részt. Ezúttal is Morvay Iveta szoptatási tanácsadó, diplomás nővér  várja kérdéseiket, akinek segítségével a jelenlévők megismerkedhetnek a szoptatással kapcsolatos problémák megoldásának lehetőségeivel. Többek közt a szoptatás során alkalmazható segédeszközökkel is megismerkedhetnek, s azokat ki is próbálhatják.

"Örülnénk annak is, ha olyan kismamák is eljönnének, akik szeretnének visszaigazolást kapni arról, hogy a szoptatás során vagy a problémák esetén jól járnak el. A szakemberünk tanácsokat ad nekik és megoldási lehetőségeket kínál a problémákra" - hangsúlyozta a kórház igazgatónője.

Február 26-án a dunaszerdahelyi kórház második emeletén, a szülésfelkészítő oktatóteremben várják a kismamákat, akik kis meglepetésben is részesülnek.

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház
Cookies