Jelenlegi hely

Lakossági fórum Sikabonyban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 25 - 16:15 | Hírek
Kedd este a Sikabony Polgári Társulás és Dunaszerdahely város vezetősége nyilvános lakossági fórumot tartott a Sikabonyi Közösségi Házban a sikabonyi pihenőparkról.
Lakossági fórum Sikabonyban

A fórum elején Simon Ferenc, a polgári társulás elnöke üdvözölte a résztvevőket és a város polgármesterét, Hájos Zoltánt, s a megjelent városi képviselőket - Molnár Zsoltot, Puha Györgyöt, Horony Ákost.

Hájos Zoltán felszólalásában tájékoztatta a lakosokat, hogy a sikabonyi focipálya helyén olyan létesítményt kívánnak létrehozni, amely a helyi polgárok pihenését fogja szolgálni. Ahogy kiderült, a focipálya továbbra is megmarad, de körülötte sportpályák, játszótér is kialakul. A fórum további részén éppen arra voltak kíváncsiak, milyen sportpályát látnák szívesen ezen a területen a polgárok. 

A kikapcsolódás mellett a sikabonyi önkéntes tűzoltók számára egy szertár is kialakításra kerül ezen a helyen, s ahogy Molnár Zsolt elmondta a parkolási lehetőségek is fejlődnek, de a színpad is lehetőséget kínál majd kültéri programok szervezésére. A több sport űzésre alkalmas pálya kialakítását a helyi lakosok üdvözölték, a teniszpályát azonban nem tartották nem fontosnak. A megállapodás alapján a Sikabony Polgári Társulás elnöke összegyűjti a lakosok igényeit, s ezt figyelembe véve próbálják majd kialakítani a parkot.

Fontos kérdés lesz a park zárása is, amelyre a város képviselői is nagy hangsúlyt kívánnak helyezni a hosszútávú működés és a biztonság miatt.

A fórumon továbbá Hájos Zoltán polgármester szót ejtett a városrészben megvalósuló beruházásokról, fejlesztésekről, ahogy arról is, miként kívánják megoldani a városon naponta áthaladó 22 ezres forgalom kérdését. Szóba került a közösségi ház működésével kapcsolatos kérdések is, s ebben is közös megoldást keres majd a város és a polgári társulással. Több városunkat érintő téma merült fel a vitában és minden résztvevő elkönyvelhette, hogy a kérdések megválaszolást is kaptak ezen a keddi estén, amelyet az építő jellegű hozzászólások jellemeztek.