Jelenlegi hely

Lakatos nyártól Norvégiában folytathatja

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 15 - 16:50 | Sport
A dunaszerdahelyi Lakatos Rita, aki a Győri ETO kötelékébe tartozik, de jelenleg a Vác női kézilabdacsapatában van kölcsönjátékban, a nyáron a norvég a Byasen együtteséhez kerülhet - írja a Nemzeti Sport.
Lakatos nyártól Norvégiában folytathatja

„Ha segíteni tudjuk abban, hogy klasszis játékos váljon belőle, azzal a klubunk is csak jól jár. Viszont nem hiszem, hogy hosszabb ideig nálunk maradna, elképzelhető, hogy a két évet követően hazatér" – mondta az Aftenpostennek Oddvar Aardahl, a Byasen igazgatósági elnöke, aki eredetileg hároméves szerződésben gondolkodott.

Amióta Lakatos Győrben együtt játszott a norvég légiósokkal, a fejébe vette, hogy kipróbálja magát a skandináv országban. A Byasennél akkor döntöttek végleg a megszerzéséről, amikor a múlt év végén a juniorválogatottal az országban járt, és jól ment neki a játék a házigazda ellen.

Ismerős is lesz a norvég csapatban, ugyanis Ida Alstad csapattársa volt az ETO-ban. A 32 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékos igen jó véleménnyel van Lakatosról:

„Rita az egyik legígéretesebb magyar játékos, több poszton is bevethető, nincs kétségem afelől, hogy nagy kézilabdázó válik belőle" – mondta Alstad, aki ugyanakkor a félelmét is megosztotta az átigazolással kapcsolatban.

Forrás: Nemzeti Sport

Címkék: Lakatos Rita