Back to top

Kultúrával az akadályok ellen

Publikálva: 2018, október 20 - 09:21
A másság elfogadása, az akadálymentes élet, illetve bepillantás az egészségkárosodottak életébe volt a központi gondolata az idén ismét teltházas előadásokkal megszervezett akadálymentes napnak október 19-én. A Velő Polgári Társulás rendezvényét szokásosan a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban tartották.
Kultúrával az akadályok ellen

Az eseményen bemutatták az azonos címet viselő rajzpályázat alkotásait, illetve az egészségügyi segédeszközök kiállítását tekinthette meg a rendezvényre érkező alap- és középiskolások sokasága. A középiskolások számára emellett egészségügyi segédeszköz-bemutatót is tartottak a kiállítók.

Legnagyobb érdeklődés természetesen a színházi bemutatókat kísérte – a Mentálisan Sérülteket Segítők Társulásának előadásán A kis herceg vonzásában címűt nézték meg a színháztermet megtöltő fiatalok, majd a Tánc az életem kerekesszékes táncversenyt tapsolták végig.

A verseny vége igazi örömünneppé vált: a szervezők felhívták a színpadra a nézőket, akik így együtt táncoltak a kerekesszékesekkel.

A nagy sikerű előadásokat zárásként ünnepélyes díjkiosztás követte, amelyen dr. Horváth Zoltán alpolgármester, és Jabárik Imre, a Velő Polgári Társulás vezetője adta át a rajzverseny, illetve a táncverseny győzteseinek a megérdemelt jutalmakat.

A Kultúrával az akadályok ellen rendezvényen részt vett még dr. Hájos Zoltán polgármester, valamint Rigó Konrád kulturális államtitkár is.

Ezt már olvasta?

Cookies