Back to top

Kultúrával az akadályok ellen

Publikálva: 2017, október 20 - 12:51
Egész napos rendezvényre hívta ma a dunaszerdahelyi Velő Polgári Társulás a városunk lakóit a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba, a már 12 éve megálmodott Kultúrával az akadályok ellen program keretén belül.

Az esemény célja ismét az volt, hogy a mozgássérültek mindennapi életét megmutassa, és kultúrával „bontsa le” az egészségesek és a fogyatékkal élők közötti falakat. A rendezvény nem sokkal délelőtt 10 óra után a speciális segédeszközök kiállításával indult az aulában, ahol a tanulóknak lehetőségük nyílt kipróbálni, így megtapasztalni milyen érzés kerekeskocsit vagy más eszközt használni, de a mozgássértültek számára kifejlesztett gépeket és berendezések széles kínálata várt minden érdeklődőt.

A rendezvény megnyitóján Horváth Zoltán alpolgármester szólt a résztvevőkhöz, s kiemelte, a társadalomnak még mindig hatalmas tartozását kell ledolgoznia a sérült embertársaink irányába, amelyben fontos szerepet játszanak majd a következő generációk is. Éppen ezért kérte a jelenlévő diákokat, hogy figyeljenek oda a mozgássérültek világának nehézségeire és legyenek maguk is segítőkészek. Egyúttal megköszönte a szervezőknek, hogy évről évre megszervezik a nagy érdeklődés mellett zajló rendezvényt, amelynek köszönhetően az emberek közelebb kerülhetnek egymás nehézségeinek megértéséhez.

A folytatásban a középiskolásokra rendhagyó óra várt a színházteremben, ahol kerekesszékesek táncos műsorát értékelhették, majd a program délután a meghirdetett rajzverseny kiértékelésével és gálaműsorral folytatódik.

A rajzverseny győztesei:

Gálffy Vivien  - Speciális Alapiskola Szabó Gyula 

Faragó Attila - Speciális alapiskola Szabó Gyula  

Norma Kollárová – Ádor utcai speciális alapiskola 

Križan Dominik - Ádor utcai speciális alapiskola  

Renczés Flóra 3. evf. Kodály Zoltán AIapiskola

Hevő Júlia 3. évf.    Kodály Zoltán AIapiskola

Dömény Áron 3. évf.  Kodály Zoltán AIapiskola

Miške Sofia  3. évf. Kodály Zoltán AIapiskola

Lukács Noémi 8. évf. Kodály Zoltán AIapiskola

Sárközi Dominika 5. évf.  Kodály Zoltán AIapiskola

fődíj : Farkas Zsófia 9. évf.  Kodály Zoltán AIapiskola

Ezt már olvasta?

Cookies