Back to top

Kulcs a jövőhöz – jön a Kukkonia Hospitality Talent Cup

Publikálva: 2024, február 27 - 07:00
Hamarosan kiderül, ki a legrátermettebb pincér és szakácstanonc a régió iskoláiban. A február 28-án megrendezésre kerülő Kukkonia Hospitality Talent Cupon a diákok megmutathatják, milyen magas szintű gasztronómiai ismereteket sajátítottak el a gasztronómiai és vendéglátóipari képzéseken.
Kulcs a jövőhöz – jön a Kukkonia Hospitality Talent Cup

A Kukkonia polgári társulás a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetséggel partnerségben tavaly indított programja keretében neves szakemberek tartottak képzéseket a régióban dolgozó pincérek és szakácsok számára, valamint a középiskolák pincér és szakács szakos diákjainak. A képzéssorozat által bővíthették az iskolában elsajátított tananyagot és modern környezetben megismerkedhettek az új konyhai technológiákkal a Kukkonia Farmhouse tankonyhájában. A pincér tanoncok barista, sommelier és barman tanfolyamon vettek részt, tanultak a sztenderdekről és kommunikációs képzésben is részesültek.

Az egyedülálló program célja, hogy megerősítse a diákokat abban, mennyire fontos és szép szakmát választottak, és bizonyítsa számukra, hogy helyben is elhelyezkedhetnek. A neves szakemberek – köztük Bindics Imre gasztronómiai szakember, Czucz Péter és Horváth Szilveszter kreatív séfek, Ruprecht László séf, a magyarországi Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke, valamint – megmutatták a diákoknak a szakma szépségeit, kihívásait. A képzés által a diákok megbizonyosodhattak arról, hogy nemcsak jó megélhetést, hanem szakmai kihívásokat és fejlődési lehetőséget is nyújt az általuk választott mesterség.

A Kukkonia Hospitality Talent jövőképet kínál a gasztronómiát és vendéglátást tanuló diákoknak. A képzések és versenyek által magas szintre emelhetik a tudásukat, és a legjobbaktól tanulhatnak. Meggyőződésünk, hogy ez a különleges együttműködés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az olyan fontos szakmák, mint a szakács és a pincér újra népszerűek legyenek, művelőik pedig valódi megbecsülésben részesüljenek. Az iskolákkal való együttműködés új szintre emelte a csallóközi gasztronómia fejlesztését célzó tevékenységeket, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy az egyre jobb minőségű szolgáltatások mellett az utánpótlás képzése se jelentsen gondot a jövőben.

A verseny a Szlovák Köztársaság Idegenforgalmi és Sport Minisztériuma támogatásával valósul meg.

(sajtóhír)

Ezt már olvasta?

Címkék: Kukkónia
Cookies