Jelenlegi hely

Kukkonia Tour másodszor

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 23 - 15:50 | Sport
Második alkalommal rendezték meg a Kukkonia Tour elnevezésű kerékpárversenyt, amely Dunaszerdahelyről indult és városunkba is érkeztek a célba a bringások.
Kukkonia Tour másodszor

A regisztráció már korábban elindult, így több mint 400-an regisztráltak és a legtöbben vasárnap reggel a MOL Aréna B lelátója előtt gyülekeztek, hogy nekivágjanak a versenytávnak.

Összesen három kategóriából választhattak:

Tour de Kukkonia - 80 km-es országúti kerékpárverseny chippes időméréssel és útvonalbiztosítással.rendőrségi kisérettel, mentőautóval, szervízautóval

Tour de Kukkonia Easy - 36 km-es kerékpáros teljesítménytúra chippes időméréssel, útvonalbiztosítással.

Kukkonia Family - 6 km-es közös kerékpározás családoknak, részleges útvonalbiztosítással és kisérőautókkal.

A versenyzőket Hájos Zoltán, városunk polgármestere indította útra vasárnap kilenc óra után, majd a repülőrajtra a városunk határában, a Pozsonyi úton került sor, ahonnan mindhárom kategória résztvevői elindultak Bős irányába. Elsőként a Bécsi úton található célba a családi versenyt teljesítő, hat kilométeres távot tekerők értek be, esetükben elsősorban a sport és a mozgás megszerettetése volt a cél.

Őket a Tour de Kukkonia Easy versenyzői követték, méghozzá 53:55-vel az Expendables Cycling Team képviseletében Juraj Špindor, aki mögött a dunaszerdahelyi Trinitas Sport Club két versenyzője Karácsony Tamás és Sárosfai Ádám  ért be, 17 és 24 másodperccel lemaradva, de a harmadik és a hatodik hely között mindössze 1 másodperc volt a különbség a 36 kilométeres távon.

A verseny teljes eredményét ITT találják. 

A 80 kilométeres táv befutója már a MOL Aréna közelében lévő Gyurcsó István utcán volt, ennek a versenynek győztese Peter Maursky lett az Osmos Cycling képviseletében, Ján Strešňák és Štefan Nôta előtt. Természetes az abszolút érmesek mellett korosztályonként is értékelték a versenyzőket, akikre érdekes kísérőprogramok és tombolanyeremények is vártak a jól megérdemelt ebéd, frissítő után.

Tour de Kukkonia verseny eredményeit ITT találják.