Jelenlegi hely

Krajčí: Átléptük a kritikus határt

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 27 - 10:13 | Hírek
Kritikus a helyzet, ezért szigorú intézkedésekre van szükség - véli Marek Krajčí egészségügyi miniszter, aki jelenleg házi karanténban van, jóllehet a koronavírustesztje negatív lett.
Krajčí: Átléptük a kritikus határt

Marek Krajčí szerint az elmúlt napok és hetek statisztikai adatai azt mutatják, hogy járványügyi szempontból átléptük a kritikus határt.

„Megfigyeléseink alapján ez a szint 100 000 lakosra 14 nap alatt 40 új esetet jelent. Szlovákia néhány napja ezen túllépett, a reprodukciós szám (amely azt fejezi ki, hogy egy fertőzött átlagosan hány másik embernek adja át a fertőzést – szerk. megjegyz.) 1,156-ról 1,206-re nőtt. Vagyis exponenciálisan növekedő fázisba kerültünk. Körülbelül 30 napba telik, amíg ez az adat a kórházi betegek számában is megmutatkozik, ami egyre nő, egyes intézmények már arra kényszerültek, hogy ágyakat szabadítsanak fel a koronavírusos betegek kezelésére” – mondta a miniszter, hozzátéve, az irányítás „sajnos kicsúszott a kezünkből”.

„A központi válságstáb hétfőn újra összeül, és bízom benne, hogy szigorú intézkedések jönnek – bár most már nehezebb lesz megállítani, és sokkal tovább fog mindez tartani. De még mindig nem késő” – vélekedett Krajčí.

forrás: ma7.sk

Címkék: koronavírus