Back to top

Középiskolások és értelmileg akadályozottak közös délelőttje

Publikálva: 2015, december 8 - 20:28
A Mentális Sérülteket Segítő Társulás tagjait látták vendégül az iskolában.

December 3-án,  a fogyatékkal élők világnapján a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium diákjai és tanárai vendégül látták a helyi Mentális Sérülteket Segítő Társulás tagjait. 

Az eseménydús délelőttöt a tornateremben kezdték, ahol   közös tornaórán vehettek részt a sporgimisekkel. Rövid bemelegítés után előkerültek a labdák, volt kapura dobás, szlalomozás, labdagurítás akadálypályán. A különleges tanítási óra  végére még egy mini focimeccsre is jutott idő. A gimnazisták hamar összebarátkoztak  sportkedvelő vendégeikkel.  Mivel  mindannyian kiválóan teljesítették a feladatokat, így a vendéglátók  meglepetésként éremmel díjazták sportszerűségüket és kitartásukat.

A sportolást kézműves tevékenység és közös szakácskodás követte.  Az iskola elsőéves hotelakadémistái bundáskenyér sütésre,  szendvicskészítésre és mézeskalács szaggatásra invitálták vendégeiket. A társulás tagjai örömmel csillogtatták szakácstudományukat, munkájuk sikerét mi sem bizonyítja jobban,mint az,  hogy az általuk készített étkek az utolsó darabig elfogytak.

Hamar  kiderült az is, hogy  a vendégek egyik kedvenc időtöltése a különböző dekorációk készítése,ugyanis ajándékként tobozkreációval és gyöngyből készített szívfával örvendeztették meg a középiskolásokat és tanáraikat, akikkel közösen tenyérlenyomat-fenyőfát, karácsonyi csillagokat és rénszarvasdíszt készítettek.

Az együtt töltött nap  közös  magyarórával zárult, melynek során volt verselés, közös éneklés, mesehallgatás is, bár a meghívottakat leginkább az interaktív tábla „varázsolta el „.

Kis Lívia tanárnő vezetésével karácsonyi  szókereső feladatokat, keresztrejtvényeket oldottak meg, sikeresen keresték meg a különbségeket a karácsonyi rajzokon,  továbbá a virtuális labirintusos útkeresőben is megtalálták a közelgő ünnep „szereplőit“.  A rendhagyó órába egy megzenésített Nemes Nagy Ágnes vers megtanulása is belefért. Meglepetésként a társulás egyik tagja ,-  Timi -Demjén Ferenc  Gyertyák c. dalát adta elő, mellyel nem egy vendéglátó szemébe könnyeket csalt.

Az örömnap végén meggyújtották az első gyertyát az iskola adventi koszorúján, majd  minden résztvevő közösen elénekelte a Mennyből az angyalt.

-kl-

Ezt már olvasta?

Cookies