Back to top

Közeleg a határidő! Március 31-ig lehet online kitölteni a népszámlálási ívet

Publikálva: 2021, március 15 - 20:46
Alig több mint két hét van hátra, hogy elektronikusan kitöltsük a népszámlálási kérdőívet, amelynek március 31. a határideje. A Szlovákiában élő magyarok szempontjából most minden korábbinál fontosabb lesz, hogy vállaljuk nemzetiségünket és anyanyelvünket. A népszámlálás eredményein múlik ugyanis kultúránk fenntartása, iskoláink jövője és jogaink biztosítása.
Közeleg a határidő! Március 31-ig lehet online kitölteni a népszámlálási ívet

Azokon a településeken, ahol a magyarok aránya 2021-ben eléri a 15%-ot, a hivatalok is kötelesek lesznek használni a magyar nyelvet. A kulturális támogatások pedig nagy mértékben azon fognak múlni, hogy mekkora lesz a magyarok népszámláláson elért országos számaránya.

Őszintén hiszünk abban, hogy magyarnak lenni Szlovákiában nem hátrány, hanem egy megtartandó érték. Ezért egy országos kampányt valósítunk meg, és ehhez kivétel nélkül mindenkire szükség lesz. A legnagyobb hangsúlyt azokra szeretnénk fektetni, akiknek bátorításra, megerősítésre és pozitív visszajelzésre lehet szükségük. Mert mindenki számít! 

Számítanak a magyar ajkú romák, számítanak a részben magyar felmenőkkel bírók és számítanak a vegyes házasságban élők is.

A kérdőív a statisztikai hivatal oldalán magyarul is elérhető, ide kattintva

Ezt már olvasta?