Jelenlegi hely

Közel 500 kisállatot láthatnak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, október 20 - 16:27 | Hírek
Az idén negyedik alkalommal rendezi meg Dunaszerdahelyen a Szlovákiai Kisállattenyésztők Szövetségének Dunaszerdahelyi Alapszervezete őszi kisállat-kiállítását.
Közel 500 kisállatot láthatnak

„A tradicionális kiállításnak hosszú évekre visszanyúló hagyománya van, melyet mintegy 15 évnyi pihenő után újítottak fel az alapszervezet tagjai, így 2017 őszén már negyedik alkalommal sikerült nemzetközi szintű expót szervezni” - mondta el Szabó Károly, az alapszervezet titkára. „A környékről, de Szencről, Királyrévről és Vágsellyéről, valamint Magyarországról, Szarvasról, Békéscsabáról, Kistarcsáról is érkeztek kiállítók” - folytatta a titkár.

Sárkány Pál, az alapszervezet elnöke büszke arra, hogy évről évre egyre többen, ez évben már 74-en hozták el állataikat az őszi bírálásra. „A közel 500 állatot a Kisállattenyésztők Országos Tanácsa által delegált pontozóbírók ítélik meg, hogy mennyire felelnek meg az előírásoknak, ennél fogva továbbtenyésztésre. A legjobb eredményt elérő állatokat visszük Nyitrára, ahol 2017. november 24-26. között már második alkalommal kerül megrendezésre a Visegrádi négyek tenyésztőinek nemzetközi kiállítása.” - zárta szavait az elnök.

Akik szeretnék megtekinteni a sok-sok szárnyast - tyúkot, kakast, kacsát, libát, galambot, fácánt -, törpe és nagy termetű nyulat, vagy éppen exotikus madarakat, azoknak lehetősége nyílik ezen a hétvégén a Kistejedi út 544. szám alatt, október 20-án, pénteken 14:00 és 18:00 óra, 21-én, szombaton 8:00 és 18:00 óra, valamint 22-én, vasárnap 8:00 és 13:00 óra közt.

Tekintsék meg a pénteken készült felvételeket Képgalériánkban.