Back to top

A Közegészségügyi Hivatal kéri a veszélyes országokból hazaérkezetteket, hogy jelentkezzenek

Publikálva: 2021, november 28 - 09:33
A koronavírus új, omikronnak elnevezett változata egyre több európai államban bukkan fel. Éppen ezért a Közegészségügyi Hivatal kéri mindazokat, akik az elmúlt 14 napban potenciálisan veszélyes országokból tértek haza, hogy sürgősen jelentkezzenek az omikron@uvzsr.sk e-mail címen.
A Közegészségügyi Hivatal kéri a veszélyes országokból hazaérkezetteket, hogy jelentkezzenek

Arra kérik az érintett polgárokat, hogy ezt a felszólítást vegyék komolyan. A hivatal ugyanakkor egy új rendeletet is előkészít, ami szabályozni fogja a határrezsimet, tájékoztatott Daša Račková szóvivő.

Fel kell tüntetni a személy- és vezetéknevet, a telefonszámot és a járást, ahol jelenleg az illető személy él”

– mondta el. Az érintettekkel a regionális közegészségügyi hivatal fogja felvenni a kapcsolatot és ad tájékoztatást a továbbiakról.

Lehetséges kockázatos országok: Dél-Afrikai Köztársaság, Botswana, Namíbia, Lesotho, Eswatini, Mozambik, Zimbabwe, Izrael, Hongkong és a Seychelle-szigetek.

Azoknak, akik az utóbbi két hétben ezek közül valamelyik országban jártak és családtagjaiknak, határozottan azt ajánlja a hivatal, hogy kontaktusaikat másokkal minimalizálják, még akkor is, ha be vannak oltva. A hivatal biztosítani fogja a tőlük levett minták mielőbbi szekvenálását is.

A Közegészségügyi Hivatal készülő rendelete szigorításokat vezet be a határokon is. Valószínűleg kötelező karantén és tesztelés vár majd a veszélyes országokból érkezőkre.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies