Back to top

Kortárs előzetes

Publikálva: 2017, február 9 - 15:36
Pénteken, február 10-én nyitja meg idei első kiállításait a Vermes-villában székelő Kortárs Magyar Galéria. Iván Pétert, a KMG vezetőjét kérdeztük, milyen tárlatok várhatók tavasszal.
Kortárs előzetes
„Az idei első megnyitó egész pontosan kettő megnyitót jelent. Február 10-én 17:00 órától a Vermes-villa földszinti kiállítótermeiben Rákóczy Gizella, közelmúltban elhunyt festőművész életművéből készült válogatást láthatják a látogatók. Rákóczy Gizelláról tudni érdemes, hogy az akvarell technika egyik legnagyobb kortárs mestere volt, amit 2004-ben Egerben, az Országos Akvarell Biennálén fődíjjal ismertek el; ugyanakkor kiemelkedő belsőépítészeti tervezői munkássága és 30 éves művészetpedagógiai tevékenysége is. A kiállítást N. Mészáros Júlia nyitja meg.
Ugyanakkor a galéria emeleti termeiben az ANTILOGIKA - 100 éves a dadaizmus című tárlat kerül bemutatásra, melyet Szolnoki József és Ivan Buharov nyitnak meg. A tárlatot jegyző csoportot, a Vajda Lajos Stúdiót úgy gondolom, nem kell különösebben bemutatni a dunaszerdahelyi közönségnek, mivel már többször állítottak ki városunkban. Ezúttal LED-paneleken tekinthetők meg videoinstallációik.
Mindkét kiállítás március 3-ig tekinthető meg.
 
Márciusban a kaposvári KaposART mutatkozik be nálunk, immár másodszor. A kiállítás címe Groteszk, amely a témája a különféle művészeti ágakban - grafika, festészet, szobrászat - készült alkotásoknak. Ezúttal az évek óta Kaposvárott megrendezett Groteszk kiállítások anyagából láthat a közönség egy válogatást. A megnyitóra a tervek szerint március 10-én kerül sor, és egészen március végéig lesz megtekinthető.
 
Áprilisban a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) fotós tagozatának három tagja: Bécsi Imre, Hupján Attila, Kovács Csaba mutatkoznak be a Vermes-villában. A tárlat érdekessége, hogy mindhárom fotográfus lyukkamerával (camera obscura; pinhole camera) készült felvételeivel találkozhatnak a látogatók. A kiállítás egyébként április 7-e és április 28-a között lesz megtekinthető.
 
Ahogy az a kezdetektől működött, a kiállítások továbbra is ingyenesen látogathatók, és nagy örömmel várjuk mind a visszatérő, mind pedig az új látogatókat.” - tudtuk meg Iván Pétertől.

Ezt már olvasta?

Cookies