Back to top

Korpás Éva és zenekara a Vámbéryben

Publikálva: 2017, november 30 - 15:45
Különleges koncertet hallgathattak végig a Vámbéry Ármin alapiskola kis tanulói szerdán: az iskola vendége volt Korpás Éva és zenekara, akik varázslatos hangulatot teremtettek a díszcsarnokban.
Korpás Éva és zenekara a Vámbéryben

Korpás Éva népdalénekesnőt elsősorban gyermeklemezeinek köszönhetően ismerhetjük, ő volt az, aki 2013-ban három kategóriában is megkapta a Harmónia-díjat, amelyet szlovákiai magyar zenészeknek ítélnek oda (A legjobb énekes népművészet kategóriában, Az év dala kategóriában, valamint a Ritka Magyar Folkband tagjaként).

A tanulók megfigyelhették, hogy az egyes dalok hangszerelése is mennyire különleges, mivel a magyar népzene tradicionális hangszerei, így a hegedű és a furulya mellett megjelent a dob és a gitár is, amelyek modern hangzást kölcsönöztek az elhangzott népdaloknak.

Korpás Éva e népdalaiban, mondókáiban feleleveníti a régi falusi világot, az egykori hagyományokat, oly módon, hogy a vámbérys gyerekek a műsor alatt táncra is perdültek, s bekapcsolódtak az ismert dalok éneklésébe is. Valóban tartalmas szórakozást, és kikapcsolódást adott így mindannyiunknak az előadás.

-oe-

Ezt már olvasta?

Cookies