Back to top

A koronavírus-járvány miatt meghosszabbították az adóbevallás határidejét

Publikálva: 2020, március 20 - 09:38
A tavalyi jövedelemadó-bevallás határidejét minden adózó számára június végéig meghosszabbították a kormány szerdai döntése alapján. Tették ezt annak érdekében, hogy március végén az embereknek ne kelljen tömegesen az adóhivatalokat járniuk, fokozva ezzel a járvány terjedésének veszélyét.
A koronavírus-járvány miatt meghosszabbították az adóbevallás határidejét

A pénzügyminisztérium ide vonatkozó határozata egyben mentesíti mindazokat, akik nem adják le az adóbevallásukat és nem fizetik be az adójukat 2020. március 31-ig, vagy a későbbi határidőig –  abban az esetben, ha már korábban kértek halasztást – az ide vonatkozó szankciók alól, amennyiben megteszik ezt legkésőbb idén június 30-ig.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az adóköteles személyeknek nincs semmilyen bejelentési kötelezettségük a június végére halasztott adóbevallással kapcsolatban, kérelmezniük sem kell a halasztást.

A kormány szerdán további javaslatokat is tudomásul vett, mely intézkedések enyhíthetik a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt negatív hatását. Ezek között szerepelnek további adóintézkedések is, például az áfabevallás és -fizetés elhalasztása az adóalany bejelentése alapján, az adóellenőrzések határidejének meghosszabbítása, de mérlegelik az jövedelmadó-előleg fizetésének késése esetén a késedelmi kamatok elengedését is.

(Felvidék.ma/Webnoviny.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies