Back to top

Korlátozott módon, de elindult az eKaranténa applikácó

Publikálva: 2020, május 24 - 12:43
Szombat estétől vasárnap reggel 7 óráig 84 személy használta ki az új, eKaranténa nyújtotta, otthoni karanténba vonulás lehetőségét - tájékoztatott a belügyminisztérium.
Korlátozott módon, de elindult az eKaranténa applikácó

Az egyelőre csak az Android rendszerre letölthető és csak a Berg - Ligetfalu határátkelő esetében használható applikáció szombat estétől használható.

„A programot illetőleg sem a rendőrség, sem a programozók nem jelentettek komolyabb hibákat. Tudunk konkrét esetekről, de ezek egyediek” - írta a szaktárca közösségi oldalán.

Az eKaranténa applikáció további határátkelőkre kiterjesztését tervezi a minisztérium, erről folyamatosan tájékoztatják a nyilvánosságot.

Az otthoni karantén lehetősége szombat estétől kihasználható - egyelőre részlegesen. Egyrészt még csak az Android rendszerű okostelefonokra lehet letölteni, másrészt jelenleg kizárólag a Berg - Ligetfalu határátkelőn érkezők számára tette elérhetővé a tárca. A minisztérium tájékoztatása szerint a programot vasárnap reggel hivatalosan még sem a Google, sem az Apple nem engedélyezte.

forrás: Ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies