Back to top

Korábban indult a tűzifaprogram

Publikálva: 2020, december 23 - 06:09
Az önkormányzat már évek óta segíti tűzifaprogrammal a nehezebb szociális körülmények közt élőket. Az idén a rendkívüli helyzetre való tekintettel a korábban szokásos januári kiszállítás helyett már decemberben elindult a szociális program a városi közterület-fenntartó vállalat segítségével.
Korábban indult a tűzifaprogram

A Municipal Real Estate DS Kft. a városi zöldterületek karbantartása során az elöregedett, beteg fákat, bokrokat kivágja, majd telephelyén összegyűjti. Ezt a fát a korábbi években januártól kezdődően osztották szét a város nehezebb körülmények közt élő polgárai közt. Harmanovsky Viktor, a Municipal munkatársa portálunknak elmondta, Hájos Zoltán polgármester úr kérte fel a közterület-fenntartó vállalatot, hogy az idén még karácsony előtt juttassák el a rászorulóknak a már a telephelyen lévő fát.

Megtudtuk azt is, hogy Bugár György városi képviselő javaslatára állt össze az a lista, amelyről kiválasztják azokat az idősebb embereket, nehezebb szociális helyzetben élő családokat, akik részesülnek ebből.

Karácsony előtt három címre visznek a fából, amely ugyan nem első osztályú tŰzifaanyag, de a szorult helyzetben élőknek így is nagy segítség. A téli hónapok során további családok is kapnak tüzelőnek valót, ahogy a most részesülők is egy következő adagot.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: Municipal