Jelenlegi hely

Kodály-emlékest

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 22 - 17:05 | Kultúra
2017. december 21-én Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. és iskolánk névadásának 15. évfordulójára emlékezve ünnepi emlékestet szervezett iskolánk.
Kodály-emlékest

A Kodály-emlékestet iskolánk volt diákjának, Horváth Balázsnak a varázslatos zongorajátéka nyitotta meg. A Kodály-életrajz után ünnepi beszédet mondott Ibolya Olivér, az iskola igazgatója. Az iskola diákjai sok-sok műsorszám keretén belül csillogtatták meg ének-zene tudásukat, hiszen számos csodaszép dalt adtak elő Kodály Zoltán gyűjtötte népdalokból, Kodály műveiből. Varga Zaránd, iskolánk sokoldalú tehetsége szavalt, hegedült és furulyázott is. A zeneszámokat hegedűn kísérte Csonga Nóra és Zsemlye Bálint, nagybőgőn Lendvai Gyula. Karácsonyhoz közeledve természetesen sok hangulatos karácsonyi dal is hallható volt. A 2.A osztály szalagos táncot adott elő. Horváth Sára és Kohút Rebeka a szavalatukkal emelték a műsor színvonalát. Az ünnepély utolsó részét az iskola felső tagozatos diákjainak énekei tetőzték be, akikhez végül csatlakozott iskolánk énekkara és az iskola volt diákjai, egykori énekkari tagok. Így együtt énekelték a közismert Örökségünk c. dalt, melynek üzenete („a szüleim nyelvét, a gyerekeim hangját elvenni nem hagyom”) bizonyára sokak szívébe íródott.

A műsor felkészítő tanárai voltak Gaál Zöld Ágnes, Molnár Katalin, Várady Zsuzsanna és Simon Anikó.

A Kodály-emlékest színvonala jól tükrözte iskolánk igazgatóságának és tanári karának sokéves áldozatkész, kimagasló szakmai eredményekkel teli munkáját.

Simon Anikó

magyar szakos tanárnő