Back to top

Kisállat-kiállítás a hétvégén

Publikálva: 2016, október 21 - 20:46
A Szlovákiai Kisállattenyésztők Dunaszerdahelyi Alapszervezete az idén harmadik alkalommal tartja meg kisállat-kiállítását a Kistejedi út 544 szám alatt.

Sárkány Pál elnök és Méhes Erik vezetőségi tag mondták el bővebben, amit egy ilyen kiállításról tudni kell. Az idén 65 tenyésztő regisztrált erre a területi megmérettetésre, több mint 350 állatot neveztek be a versenybe. A péntek a kiállítók számára a legfontosabb nap, mivel ekkor bírálják el a Kisállattenyésztők Országos Tanácsa által delegált pontozóbírók, hogy mennyire felelnek meg az állatok az előírásoknak. A kapott pontok alapján ekkor döntik el, hogy melyek alkalmasak a továbbtenyésztésre. Az itt jó pontozást elérőket viszik magasabb szintű kiállításokra, például a Nyitrán 2016. november 25-27. közt megrendezendő Visegrádi négyek tenyésztőinek kiállítására. Akik ott is jó eredményt érnek el, mestertenyésztői minősítést kapnak.
Az elnök úr elmondta, hogy nagy örömükre szolgál, hogy az idősebb tenyésztők mellett vannak olyan fiatalok is, akik folytatják ezt a szép és érdekes hagyományt. Szász Anna és Sátor Viktor is ezek közé tartoznak, akik büszkén meg is mutatták állatkáikat.
Nyulat, galambot, víziszárnyast, baromfit, bárányt, emut, de exotikus madarakat is láthatnak az érdeklődők, ha kilátogatnak a kiállításra szombaton 8:00 és 18:00 óra közt, vagy vasárnap 8:00 és 13:00 óra közt. A vasárnap délutánt a kiállítás díjainak átadásával zárják.
Pénteken készült képgalériánkat ITT tekinthetik meg.

Ezt már olvasta?

Cookies