Jelenlegi hely

Kilencedszer is jó nőnek lenni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 9 - 08:24 | Színes
A Mert Nőnek Lenni Jó! polgári társulás október 12-én szervez újra egész napos szemináriumot, amelynek célja elsősorban a nőket érintő gondolatok, érzések kibeszélése, a problémákban való eligazodás segítése és személyes példákon keresztül megvalósított útmutatás.
Kilencedszer is jó nőnek lenni

Az eseményre vendégként főként szlovákiai magyar személyeket hívnak, mégpedig olyanokat, akik őket is inspirálják, megihletik és akikre úgy gondolják, érdemes felnézni, illetve tanulni tőlük.

A Mert Nőnek Lenni Jó! Polgári Társulás két vezetőjének neve, azaz, Bartalos-Tóth Iveta és Mészáros Krisztina, már sokaknak ismerősen csenghet. Nem véletlenül. Rengeteg munkájuk van ugyanis abban, hogy a felvidéki magyar női közösséget összekovácsolják, támogassák, ismereteket gyűjtsenek és terjesszenek nekik, velük, általuk.

A legközelebbi ilyen szemináriumra október 12–én kerül sor, ahol a fő témák mellett kísérőprogramok, kézművesvásár, divatbemutató fűszerezi majd a mindig uralkodó jó hangulatot.

Az októberi fő témák egyike a mindenkit érintő helyes testtartás. A témáról Csolti Csaba fizikoterapeuta fog sokak számára hasznosítható információkkal szolgálni.

Újra terítéken a környezettudatosság, lokálpatriotizmus, amivel mélyebben szeretnének foglalkozni, a vásárlói preferenciák megváltoztatása, alakítása a környezettudatosság felé. Éppen ezért látják vendégül a Csilizközi Őstermelői piac elindítóját, Miklós Juditot és Lelkes Pétert is, aki a Laki Szövetkezet alapítója.

A slow fashion, vagyis a fenntartható divat fogalma egyre ismertebb, ezt a témát is körüljárják, több érv és ellenérv felsorakoztatásával, ami izgalmassá teszi majd ezt a beszélgetést. A divatban tevékenykedő itteni tervezők és gyártók bemutatása sem marad el, Pukkai Judit, aki minimalista ékszerek kivitelezője, és Renczés Kovács Julianna, a Love Colors márka megálmodója és kivitelezője is beszél majd munkásságáról.

Téma lesz szintén Fejes Tímea remek kezdeményezése, miszerint somorjai boltjában bérbe vehető ládákat szezonális holmival töltsék meg és bocsássák áruba, ez a kezdeményezés nem várt sikert aratott.

Elmaradhatatlan téma az újrakezdés – három hölgy érkezik a témában, mindegyikük más területen kezdte újra építeni önmagát, az életét, nem külső hatásra, hanem saját elhatározásból. (Meg)érzéseikről, aggályaikról beszélgetnek majd a házigazdákkal. Ehhez kapcsolódik az anyaság, mindez három gyermek mellett, erről mesél Csiba Juli, aki a Pósfa zenekar által vált leginkább ismertté.

Ha pedig már környezettudatosság, akkor nem szeretnének felesleges szemetet termelni, ezért arra buzdítanak, hogy mindenki hozzon magával egy bögrét, amiből a nap folyamán fogyaszthatja a frissítőt.

forrás: Ma7.sk