Back to top

Kiderült, hogy hány orvos oltana a rendelőjében

Publikálva: 2021, augusztus 14 - 07:29
Péntekig összesen 580 körzeti orvos jelezte az ország területéről, hogy oltana a COVID-19 elleni vakcinával a rendelőjében. Összesen 13 632 adag oltóanyagot rendeltek – tájékoztatta pénteken a TASR hírügynökséget az egészségügyi minisztérium.
Kiderült, hogy hány orvos oltana a rendelőjében

A tárca tájékoztatása szerint a cél az volt, hogy úgy készítsék elő a folyamatot, hogy az a lehető legegyszerűbb legyen az orvosok számára, és a lehető legkevesebb bürokráciával járjon.

„Ezért az orvosi szakmai szervezetek képviselőit és az egészségügyi minisztérium szakértőit is bevontuk a részletek kidolgozásába, az orvos regisztrációjától kezdve az oltóanyag megrendelésén át a jelentés megírásáig" - tette hozzá a minisztérium.
 

A körzeti orvosok minden szükséges információt megtalálnak a minisztérium honlapján. Az oltóanyagokat hetente egyszer szállítják ki a gyógyszertáraknak, az orvos azután rendeli meg a vakcinát, hogy a minisztériummal megkötött szerződést megkapták és közzétették a központi nyilvántartásban. Mindez körülbelül öt munkanapot vesz igénybe.

Az egészségügyi tárca hozzátette, miután a beteg megkapta az oltást, az orvos köteles ezt bejegyezni a beteg elektronikus egészségügyi nyilvántartásába, hogy ezután ki lehessen állítani az uniós digitális COVID-útlevelet.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?