Back to top

Kiállításra készülnek a szerdahelyi cserkészek

Publikálva: 2016, november 23 - 09:21
A cserkészet küldetése, hogy hozzájáruljon a fiatalok neveléséhez egy a cserkészfogadalomra és a cserkésztörvényre épülő értékrend alapján. A dunaszerdahelyi 10. számú Szent György Cserkészcsapat már 25 éve, a mozgalom újraindulása óta nyitott a helyi ifjúság számára.

A csapat célja, hogy testi, szellemi, társas és lelki képességeik teljes kibontakoztatása révén hozzájáruljon a fiatalok – mint helyi, nemzeti és nemzetközi közösségünk tagjainak – fejlődéséhez.

A cserkészmódszer folyamatosan haladó önnevelési rendszer, amely magába foglalja a felelősség fokozatos felismerését és elfogadását, jellemfejlődést, valamint megerősödést az önbizalom, a megbízhatóság, a vezetésre való képesség megszerzésének irányába.

A dunaszerdahelyi 10. számú Szent György cserkészcsapat tárlattal is készül fennállásának 25 évét megmutatva: sok szeretettel hív minden érdeklődőt megalakulásának 25 évfordulója alkalmából rendezett „25 év cserkészet” című kiállításuk megnyitójára 2016. december 12-én, 18.00 órára a Csallóközi Könyvtárba, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ 1. emeletére.

„Láb, mely hangtalanul lépked,
Szem, mely mindig mindent lát,
Fül, mely hallja, szél ha rezdül,
Szív, mely érzi más baját.
Üdv neked, cserkész bajtársam,
Erről ismerek reád!”

Ezt már olvasta?

Címkék: Kiállítás
Cookies