Back to top

Kézműves gyereknap Sikabonyban

Publikálva: 2019, június 3 - 13:09
Idén is hatalmas érdeklődés övezte Sikabonyban a gyereknapot – a szervező Sikabony Polgári Társulás pedig csavart egyet a vidámság napján: a gyerekek ugyanis a szokásos játékok mellett ezúttal a hagyományos mesterségeket is kipróbálhatták.
Kézműves gyereknap Sikabonyban

Minden évben rengetegen kíváncsiak a sikabonyi gyereknapra is, ami nem is csoda, hiszen a szervezés, a kínált programok és játékok miatt már nem a felnőttek, hanem éppen a gyerekek „jegyzik fel maguknak”, hogy oda mindenképp kilátogatnak.

Ezúttal is mintegy kétszáz gyerek, s rajtuk kívül szüleik, nagyszüleik fordultak meg az év egyik legvidámabb sikabonyi programján. 

Nem is csalódtak, hiszen egy teljes délutánt tölthettel el úgy játszva, hogy közben tanulhattak is. Ki-ki a kedve szerint válogathatott így a szövés-fonás, a kosárkészítés, a bőrdíszművesség, a mézeskalács-díszítés, az üvegfestés, a nemzelés, az agyagozás, a tűzzomanc-készítés között, de természetesen az ügyességi versenyeken is „taroltak” az apróságok – no meg a szüleik is.

Magát a többórás programot pedig a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ mellett műkövő Gézengúzok bábcsoport hatalmas tapsot kapott bábelőadása zárta.

Ezt már olvasta?

Cookies