Back to top

Kétnyelvű vagy ...

Publikálva: 2016, október 25 - 18:35
Az elmúlt időszakban a dunaszerdahelyi kórházban bizonyos megjelölések esetében hiányzik a szlovák megnevezés mellett a magyar, pedig korábban kétnyelvűek voltak. Utánanéztünk, vajon miért.

Portálunk ezért aztán megkérdezte Tomáš Kráľt, a dunaszerdahelyi kórházt működtető Svet zdravia szóvivőjét, miért maradnak el a magyar megnevezések. "A kórház tájékozódási rendszere kétnyelvű, erről Önök is meggyőződhetnek a kórházban. Egyedül azon megjelölések nem tartalmaznak magyar szöveget, amelyek elsődlegesen grafikus piktogramok által kommunikálnak. Például a szobák vagy a szociális helyiségek esetében. Hasonló kétnyelvű rendszer működik Galántán és Rimaszombatban, amelyre csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, panaszokat nem" - árulta el a szóvivő.

Ezt követően küldtük el neki a fenti képet, mivel ott nincs piktogram, csak szlovák felirat. "Igazuk van, akad néhány olyan ajtófelirat, amelyek nem tartalmaznak grafikus piktogramokat. Jelenleg dolgozunk a magyar megfelelőjüknek pótlásán. Azonban teljesen meg vagyunk arról győződve, hogy a navigációs rendszer a kórházban mint egész kétnyelvű, működőképes és segít a tájékozódásban minden látogatónak" - zárta válaszát Tomáš Kráľ.

Ezt már olvasta?

Trianon 103

Trianon 103

Motorok dübörgésétől volt hangos az Összetartozás...

Címkék: kórház, nemocnica
Cookies