Back to top

Kétnapos övvizsgát tartott a Seishin Karate Klub

Publikálva: 2021, június 12 - 11:18
Összevont övvizsgát tartottak a Seishin Karate Klub (Keszegfalva, Ekecs, Nemesócsa, Dunaszerdahely, Ekel, Nagymegyer) karatékái részére, Dunaszerdahelyen június 8-án, Keszegfalván pedig június 9-én.
Kétnapos övvizsgát tartott a Seishin Karate Klub

A vizsgát a klub vezetője Sensei Markovics János 4. danos mester vezényelte, aki egyben a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet Elnöke is, jelen volt még Hupian Kristína, aki a gyerekeket készítette fel.

A vizsgára 33 fő jelentkezett be. Mivel ez nagyon nagy létszám a gyerekek két helyszínen vizsgáztak.

Először a technikai rész zajlott, ahol a Sensei utasításait hajtották végre a vizsgázók, kezdve a legegyszerűbb technikáktól, az övfokozatnak megfelelő bonyolultabb technikákig. A teremben érezni lehetett a feszültséget, ahogy a vizsgázók koncentráltak és igyekeztek magukból kihozni a legtöbbet.

Természetesen a Sensei (mester) a vizsgázók elméleti tudását is tesztelte, melynek során helyes válaszokkal szintén bizonyították, hogy mennyire komolyan készültek erre a megpróbáltatásra. A vizsga részét képezte a fizikai terhelés is, ahol megláthattuk, mi mindenre képes az emberi test.

A vizsga legizgalmasabb része este hat óra körül a vizsgaküzdelmekkel folytatódott. Mindenki versenyküzdelemben mutathatta meg a tudását. A jó felkészülésnek köszönhetően a vizsga e része is mindenkinek sikerült. Majd ezután már a kiértékelés zajlott. Minden vizsgázónak sikerült egyel magasabb szintre lépni, sokan váltottak övszínt is.

Kék övre: Lackó Patrik, és Bognár Krisztián (Keszegfalva), Kovács Krisztián, Oláh Lilla, Forró Tibor (Ekecs) tett sikeres övvizsgát.

A kiértékelés során mindenki elismerő oklevelet kapott, és a Sensei külön kiemelte a legjobban teljesítőket, akik egy nagy tábla csokit kaptak.

Név szerint Dunaszerdahelyen: Boráros Judit és Kiss Zalán. Keszegfalván pedig Senkulič Dézi (Keszegfalva), és Kovács Krisztián (Ekecs)

A nyári szünetben még sok program vár a Seishin Karate Klub tanítványaira. A klub új tanfolyamot is indít kezdők részére, amire minden érdeklődőt szeretettel vár!

sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Cookies