Back to top

Két sikerekben és élményekben gazdag hétvége

Publikálva: 2022, június 20 - 18:08
Versenyekkel, családi nappal, továbbfejlesztő tréningekkel teli volt az elmúlt két hétvége a Seishin Karate Klub életében. Markovics János, a klub vezetője küldött beszámolót az elmúlt időszak eseményeiről.
Két sikerekben és élményekben gazdag hétvége

Várpalotán versenyeztek

Június 11-én Várpalotán járt a Seishin Karate Klub 6 tagja. A versenyen közel 100-an indultak 2 országból, Magyarországról és Szlovákiából. A tervek szerint, kora reggel érkeztek a Thury várhoz, ami Várpalota szívében helyezkedik el. A verseny rajtja a Várkerti Általános iskola udvaráról indult - ez a vártól nem messze található.

A gyors regisztráció után mindenki átöltözött és várta az erőpróbák első részét. Mindenki az íjászattal kezdett, ami egész jól sikerült. Majd fekve nyomás következett, a gyerekeknél 10 kg-mal kellett időre teljesíteni, az ifjúsági korosztálytól mindenki olyan súllyal teljesítette a feladatot, amennyit bírt.

A következő feladat a deszkatörés volt - ököllel, kéz éllel, és könyökkel.

Ezután következett a futás, amely pontos időbeosztás szerint zajlott, a versenyzők 2 percenként indultak. A távot végig futva kellett megtenni, miközben különböző erő- és ügyességi próbákat kellett végrehajtani időre, ezekre általában 30 másodperc állt rendelkezésre. Először ugrálókötél, majd hasizomgyakorlat, kettlebellnyomás, lajhármászás, kúszás, tapsolós fekvőtámasz, pontkesztyűbe fejrúgás, dobócsillag-hajítás (ez volt a visszafordító pont a hegy tetején, ahonnét gyönyörű kilátás nyílt a környékre). Visszafelé súlylökés, rönkugrálás, gólyalábazás, valamint legutolsó feladatként dombfutás volt, ami egy körülbelül 150 méteres, nagyon meredek emelkedőn történt. Ezt 12 kilométer után megfutni, ráadásul felfelé sprintelve, nem egyszerű feladat! A csapat tagjai ennek ellenére a tavalyihoz képest szinte minden feladatnál tudtak javítani saját magukhoz képest. A serdülő kategóriában 11 főből sikerült begyűjteni ez első három helyet.

Eredmények:

Első helyezett, Rakus Ján (Keszegfalva) serdülő kategória

Második helyezett: Sárai Csongor (Keszegfalva) serdülő kategória

Harmadik helyezettek: Molnár Dominik (Keszegfalva) serdülő kategória

Cserepes Zoltán (Nemesócsa) - felnőtt férfi

Akik idén lemaradtak a dobogóról:

Trenčík Nikolas (Keszegfalva) – felnőtt

Kiss Ádám (Keszegfalva) Ifi fiúk. - 4.hely   

Az edzők képezték magukat

A klub edzői eközben Siófokon vettek részt egy edzői továbbképzésen. A táborban napi 3 edzés volt nagyon magas színvonalon, ahol főleg katákkal és a mozdulatok értelmezésével foglalkoztak a 4 napos táborban.

Családi nap, élménytábor

Az ezt követő héten családi napot és egyben élménytábort szerveztek a klub tagjainak a keszegfalvai focipályán. Itt különböző programok vártak az érdeklődőket: íjászkodás, arcfestés, foci, társasjáték. Ezen felül volt még egy újdonság, mégpedig a buborékfoci, ami mindenkinek elnyerte a tetszését. Mind a legkisebbek, mind a felnőttek nagyon élvezték, összeségében mindenki kiválóan érezte magát.

Bősön futottak

Másnap, azaz vasárnap a csapat Bősön vett részt a 8. Szamuráj harcos, akadályokkal nehezített futóversenyen. Volt benne traktorgumiba ugrálás, ebben Kincső volt a legügyesebb (nagyobbaknak át kellett forgatni az abroncsokat), vízhordás, zsákban futás - ebben Zsófi nagyon ügyes volt, kötélmászás - amiben Botond jeleskedett, és a kúszásban is, íjászkodás, célbadobás.

A Seishin Karate Klubot 18 fő képviselte, ebből 6 főnek sikerült dobogóra állnia. A verseny egy kiváló kihívás volt mindenki számára, amit kiválóan teljesítettek.

Eredmények:

Első helyezettek:

Póša Viktória (Seishin Duaszerdahely)

Csölle Kincső Viktória (Seishin Duaszerdahely)

Kiss Ádám (Seishin Keszegfalva)

Második helyezettek:

Sárai Csongor (Seishin Keszegfalva)

Szalay Tímea (Seishin Duaszerdahely)

Harmadik helyezettek:

Polin Zsófia, Lavu Botond (Seishin Duaszerdahely)

Külön köszönet jár a Bősi klubnak és Sensei Darnay Barnabásnak a meghívásért.

Biztosak benne, hogy jövőre ugyanitt találkoznak, de addig még rengeteg esemény vár rájuk, többek között július elején Keszegfalván a Tameshiwari, majd a nyári táborok.

A Seishin Karate Klubnál folyamatos a tagfelvétel, mindenkit szeretettel várnak.

Seishin Karate Klub, -rovin-
fotók: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies