Back to top

A két legfelső szintű bajnokság csapataival folytatódik a Slovnaft Cup

Publikálva: 2021, március 11 - 13:16
A szlovák kupa – Slovnaft Cup jelenlegi, 2020/21-es 52. kiírását a rossz szlovákiai járványhelyzet miatt kellett megszakítani még 2020 októberében a 4. forduló párharcait megelőzően.
A két legfelső szintű bajnokság csapataival folytatódik a Slovnaft Cup

Zöld utat kapott a Slovnaft Cup, befejezik a sorozat 2020/21-es idényét! A DAC a nyolcaddöntőben csatlakozik a küzdelmekhez, ahol csak a két legfelső szintű bajnokságból kaphat ellenfelet.

A Slovnaft Cup játéknapjai – 2021 tavasz:
4. forduló: 2021. március 23-24.
Nyolcaddöntő: 2021. április 7.
Negyeddöntő: 2021. április 14.
Elődöntő, 1. mérkőzések: 2021. április 28.
Elődöntő, visszavágók: 2021. május 5.
Döntő: 2021. május 19.

A részleteket a Fortuna Liga honlapján található hivatalos értesítés taglalja:

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SZLSZ) elnöke, Ján Kováčik, a SZLSZ főtitkára, Peter Palenčík, a szlovákiai Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium államtitkára, Ivan Husár és a sport szakosztály főigazgatója, Peter Dedík között lezajlott múlt heti tárgyalásokat követően zöld utat kapott a Slovnaft Cup.

„A SZLSZ számára fontos befejezni a szlovák kupát, hiszen annak győztese biztosan részt vehet az európai kupasorozatokban. Azért a SZLSZ aktívan kereste az idény befejezésének lehetőségét” – mondta a szövetség honlapjának nyilatkozva a SZLSZ versenyirányítási osztályának vezetője, Miroslav Richtárik. Március 10-hez érve az amatőr bajnokságok és az edzésfolyamatok fel vannak függesztve, ezért a SZLSZ egy olyan döntés meghozatalára kényszerült, amely alapján a Slovnaft Cup a Regionális Labdarúgó-szövetségek klubjai nélkül folytatódik tovább. Ez a következő csapatokat érinti: TJ Csölle (Rovinka), FC Nádasfő (Rohožník), FC Vágpatta (Pata), FC Slovan Galánta, OFK Baník Papszabadi (Lehota pod Vtáčnikom), ŠK Zólyomszászfalu (Sásová), ŠK Béla (Belá), OŠK Besenyőfalu (Bešeňová), TJD Fehérkút (Príbelce), MŠK Slavoj Szepesbéla (Spišská Belá), Slávia TU Kassa, 1. MFK Késmárk (Kežmarok), MŠK Szepesváralja (Spišské Podhradie) és MŠK Tesla Sztropkó (Stropkov). Ezek a csapatok a következő kiírásban abban a fordulóban csatlakoznak majd a küzdelmekhez, amelyben idén befejezték a szereplésüket.

Ezzel a Slovnaft Cup elhódításáért folyó küzdelemben tíz élvonalbeli (Slovan, Rózsahegy, DAC 1904, Aranyosmarót, Szered, Trencsén, Zsolna, Nagyszombat, Pohronie, Nagymihály) és kilenc másodosztályú (Besztercebánya, Liptószentmiklós, Szakolca, Ligetfalu, Révkomárom, FC Kassa, Zólyombrézó, Somorja, Máriatölgyes) csapat vesz majd részt, mivel ezek professzionális státuszú klubok, amelyek futballistái edzhetnek és játszhatnak is a jelenlegi járványügyi helyzet ellenére.

„Az 5. fordulóban 16 csapatnak kellene lennie, ám jelenleg 19 van. Ebből kifolyólag hat gárda küzd majd meg az 5. fordulóba szóló helyért, méghozzá azok az együttesek, amelyek az említett 19 gárda közül a legrosszabban szerepeltek a Slovnaft Cup tavalyi évadjában – Máriatölgyes, Somorja (mindketten a 2. fordulóban búcsúztak), Zólyombrézó, Nagymihály (mindketten a 3. körben estek ki), Révkomárom és Kassa (a 4. forduló volt számukra a végállomás). A többi 13 klub küzdelem nélkül jut tovább az 5. fordulóba. A párosok kilétéről sorsolás dönt, egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa, méghozzá nézők nélkül. A 4. fordulóban megrendezésre kerülő mérkőzések helyszíneit az aktuális járványhelyzet alapján a SZLSZ jelöli majd ki. Ezt a három összecsapást 2021. március 23-án és 24-én rendezik” – magyarázta Richtárik.

Az 5. forduló mérkőzéseinek tervezett időpontja április 7-e, a negyeddöntőket hét nappal később, április 14-én rendeznék. Az elődöntő első felvonásai április 28-án lennének programon, a visszavágók pedig május 5-én. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a döntőt május 19-én rendezhetnék. A versenykiírás alapján minden fordulót követően sorsolással döntenék el a párosok összetételét. „Az időpontok hiánya miatt semelyik mérkőzést sem lehetséges elhalasztani. Ha az egyik csapat nem áll ki a találkozóra, akkor az ellenfele játék nélkül jut tovább” – zárta mondandóját a versenyirányítási osztály vezetője, Richtárik.

A 4. forduló összecsapásainak a sorsolását 2021. március 12-én, pénteken tartják a Szlovák Labdarúgó-szövetség otthonában. 

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies