Back to top

Két külföldi verseny egy hétvégén

Publikálva: 2019, február 25 - 08:38
Nem tétlenkedett a Seishin Karate Klub az elmúlt hétvégén. Két különítmény két országban, két helyszínen képviselte a klubot, ráadásul értékes helyezéseket is hoztak a versenyekről.
Két külföldi verseny egy hétvégén

Hatodik alkalommal indult a klub egyik csoportja Horvátországba, a Samobor Kupa elnevezésű nemzetközi tornára. A csapat pénteken érkezett a helyszínre, így a verseny előtt az egyik cukrászdában lehetőségük volt megkóstolni a híres Mária Terézia krémest, majd hogy ledolgozzák a felesleges kalóriákat, felsétáltak a samobori várromhoz. Az átmozgató edzés, és rövid pihenő után - mivel a városban karnevált tartottak - a jó hangulatú esti programon is részt vettek.

Maga a verseny szombaton zajlott. A samobori különítményt Hupian Kristína vezette, Cserepes Zoltán edzőként segítette a csapatot. A versenyen Horvátország, Magyarország és Szlovákia 120 versenyzője vett részt. A Seishin Karate Klubot hat fő képviselte, ebből ötnek sikerült dobogóra állnia. A gyerekek szépen betartották az edzői utasításokat, jól teljesítettek.

Eredmények:
II. helyezettek: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely), Pulay Atilla, Kurcsík Márk (Keszegfalva), Nagy János (Nemesócsa)
III. helyezett: Oláh Lilla (Ekecs)
Legjobb 8-ban végzett Nagy Kristóf (Nemecsócsa).

A másik különítmény Martfűn, a VI. Victory Gálán képviselte a klubot. A versenyre formagyakorlatban és küzdelemben közel 140 nevezés érkezett. A Seishin Klub 2 versenyzővel és 4 bíróval képviselte magát a rendezvényen. Markovics János a verseny főbírájaként, Markovics Ádám és Trenčík Nikolas pedig bíróként tevékenykedtek.

Az ünnepélyes megnyitó után Jakab Adrienn (Keszegfalva) kezdett, aki még sérült volt az előző heti vizsga miatt. Küzdött egy jót, de sajnos győznie nem sikerült. Ezután át is öltözött bírói ruhába, és segített a verseny lebonyolítását. Markovics Áron (Keszegfalva) idén váltott kategóriát, első serdülő versenyén kiválóan állt helyt, igaz van még hová fejlődnie. Összességében a verseny jól sikerült: Adrienn második, Áron pedig harmadik helyen végzett.

Mindkét verseny kiváló tapasztalatszerzésnek bizonyult a március 23-án Dunaszerdahelyen megrendezésre kerülő országos bajnokság előtt, ahová közel 300 versenyzőt várnak. A szlovák bajnokságot megelőzően a klub tagjai még egy felkészítő táboron is részt vesznek.

Fotók: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies