Back to top

Két edzőtáboron vannak túl a karatékák

Publikálva: 2020, január 20 - 07:24
Folytatták az alapozó munkát a Seishin Karate Klub harcosai.
Két edzőtáboron vannak túl a karatékák

A téli tábor utáni héten válogatott edzőtábor zajlott Cegléden 70 fő részvételével Gál Csaba és párja Zsófia szervezésében. Azért a kiváló munkáért, amit véghez vittek, köszönet jár nekik. A klubból 3 válogatott versenyző: Markovics Ádám, Cserepes Zoltán és Pulay Attila vettek részt, ezen felül a válogatott edzői: Markovics János és Hupian Kristína, aki versenyzői karrierje után edzőként segíti a válogatott munkáját.

A tábor szakmailag precízen felépített edzéseit Stefanovics József 5. danos mester (a magyar válogatott szövetségi kapitánya) vezette. Több válogatott edző volt még jelen: Váczi Zoltán 4. dan, Búzás Gábor 3. dan, Körmöndi Lídia 3. dan, Balogh Zsolt 3. dan, Rácz Csaba 5. dan, és végül, de nem utolsó sorban Rózsa Gábor 1. dan (többszörös Európa-bajnok, világbajnok) mesterek.

Az első edzés a bemelegítés fontosságát, és annak helyes felépítését tanította meg. Később minden edzés elején erre visszatérve memorizálhattak a résztvevők. Sok páros gyakorlat, és küzdelem is zajlott, ahol mindenki kipróbálhatta a táborban tanultakat.  A résztvevők szinte egész évre megkapták az instrukciókat, hogy miben kell még fejlődniük. Köszönet a tábor mestereinek a magas szintű szakmai oktatásért!

Majd az ezt követő héten, Keszegfalván zajlott az övvizsga-felkészítő tábor. A táborban közel 40 fő vett részt. Jelen voltak a Seishin Karate Klub karatékái, valamint Magyarországról, a Shogai Karate Klub Komáromból, és Mórról további két karatéka.

A felkészülés két csoportban zajlott, övfokozati bontásban. A fehér és narancs övesek Hupian Kristínával és Csere Gáborral, a haladóbb karatékák pedig Markovics Jánossal készültek a következő övfokozatra. Az övvizsga február közepén lesz, addig viszont még két verseny vár a Seishin harcosaira Magyarországon.

Ilyen gyakorlatokat is végeztek a táborban:

Szöveg és képek: Seishin Karate Klub, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies