Back to top

Készülnek az új tanévre – „Merj ugrani szabadon!”

Publikálva: 2022, augusztus 22 - 06:00
Egy régebbi terv valósult meg a nyári szünidő első felében a Szabó Gyula Alapiskolában: volt diákuk, Kovács Norbert közbenjárásával a budapesti Tripsánszki Dávid András képzőművész néhány nap alatt elkészítette a „Merj ugrani szabadon!” falfestményt.
Készülnek az új tanévre – „Merj ugrani szabadon!”

A képzőművész az alkotása mellé üzenetet is küldött:

„Fogadjátok szeretettel a Szabó Gyula Alapiskolának készített murálom, amely a »Merj ugrani szabadon« címet kapta. A koncepció: a  távolugrás atlétikai versenyszám, az ugrószámok egyike. Célja, hogy nekifutásból elrugaszkodva a lehető legtávolabbra ugorjon a távolugró. Koncepcióm a nekifutás, az ugrás, az elugrás, a repülés és a földet érés vizuális szimbólumrendszere, különböző karakterek megjelenítésével.

Az élet is olyan, mint a távolugrás. Hosszas gyakorlás után, sok-sok nekifutásra, kitartó hozzáállással egyre messzebb és messzebb repülhetünk, akár mesteri, művészi szintre emelve a sportot. Az élmény a repülés emberfeletti lehetőségeit adja, mely szinte egy ritmikus táncgyakorlattá alakítható. Erő, energia, művészet. Koncepcióm ezt a témakör járja át!”

(szgyai)

Ezt már olvasta?

Cookies