Back to top

Kerékpárral a munkába! – Idén június 7-ig lehet regisztrálni a versenybe

Publikálva: 2021, május 18 - 06:35
Újra várják a csapatok jelentkezését a Kerékpárral munkába országos kampányába, amelynek elsődleges célja, hogy támogassa a kerékpáros közlekedést városaikban és ösztönözze az országban az önkormányzatokat, hogy alakítsanak is ki megfelelő feltételeket mindehhez. Az is a cél, hogy motiválják a munkáltatókat: alkalmazottaik számára teremtsék meg a munkába járásnak ezt a környezet- és egészségbarát módját a mindennapokban. Dunaszerdahely városa idén is ott van a programban részt vevő önkormányzatok között.
Kerékpárral a munkába! – Idén június 7-ig lehet regisztrálni a versenybe

A Kerékpárral a munkába! elnevezésű versenyben Szlovákia bármely polgára indulhat, aki 2021. június 7-ig regisztrál a dopracenabicykli.eu honlapon.

Dunaszerdahely önkormányzata is ott található a városok között, így településünkről 2–4 tagú csapatok is tudnak a versenybe jelentkezni.

A verseny szervezőinek fő törekvése, hogy az egyének, a szervezetek és az intézmények is példát mutassanak a kerékpár használatával arra, hogy a rövid távolságokat városainkban sportosan és egészségesen küzdjük le.

„Hisszük, hogy a kampány segítségével a bringás életérzés fokozatosan elterjed városainkban, és teljes értékű közlekedési eszközzé válik a rövid távok megtételénél, hasonlóan, amint az a szomszédos országokban is tapasztalható. Hisszük, hogy a kerékpárosoknak megfelelő elismerésben lesz részük, mivel jelentősen hozzájárulnak környezetünk védelméhez és nem utolsó sorban inspirálóan hatnak mindazokra, akik a városon belüli közlekedésre még mindig az autót választják”

– fogalmaznak a verseny megálmodói.

Bővebb információk a kezdeményezés honlapján itt érhetők el!

dopracenabicykli.eu

Ezt már olvasta?