Back to top

Kerékpárral Afrika tetején - Zichó Viktorral

Publikálva: 2022, május 18 - 10:38
Hosszú idő után ismét lesz VándorLáss EST Dunaszerdahelyen. Jövő hét csütörtökön a vendég egy igazán extrém vállalásokra hajlandó fiatalember - Zichó Viktor.
Kerékpárral Afrika tetején - Zichó Viktorral

Mire számíthat az érdeklődő? Az est témáját röviden Kovács „Kovi“ Zoltán és Zichó Viktor hozza közelebb az olvasóhoz.

Az egyenlítőn és a sarkkörön túl

Nehéz felsorolni hányfelé tekert már Viktor kerékpáron, de tavaly ősszel a Kilimandzsáró közel 6000 m magas csúcsára tekert fel egy felkészülés részeként. Erről a következőket mondta:

Én kicsit talán alábecsültem, hogy milyen nehéz lesz kerékpárral felmenni a Kilimandzsáró csúcsára.

„Elképesztően nehéz volt, főleg a csúcsmászás éjszakájának folyamán, amikor mentem felfelé a vulkáni kőzettörmelék-lejtőn, nagyon sokat csúsztam rajta visszafele, körülbelül feleannyit csúsztam vissza, mint amennyit felfelé haladtam. Amikor felértem, éreztem, hogy nagyon a végét járja az erőm, pedig nem úgy gondoltam erre az expedícióra, hogy ennyire megterhelő lesz, de ezt alaposan alálőttem. Az út eleje, az Indiai-óceán partjától az iszonyú forróság miatt, a vége pedig a kemény hideg és szenvedős felfelé haladás miatt...“

Zichó Viktor erről és legújabb terveiről is mesélni fog:

Egy világelső kerékpáros-hegymászó expedíció ötlete merült fel bennem a teljes Himalája hegyláncán keresztül, amihez egy többlépcsős felkészülésre volt szükségem.

„Az első ilyen felkészülés az Indiai óceán partjától Afrika legmagasabb pontjáig, a Kilimandzsáró csúcsáig vezetett, mivel meg kellett tudnom, hogyan teljesítek 5000 m fölötti magasságban a kerékpáromat a hátamon cipelve egy meredek hegyoldalban. Ezt követően a hidegben való hosszútávú kerékpározáshoz akartam hozzáedződni, így egy téli észak-európai kerékpározás során el akartam jutni Magyarországról a Nordkappra.“

A VándorLáss-estre 2022. május 26-án, 19:00-tól kerül sor a Csaplár Benedek VMK bábtermében. Részvételi díj: tetszőleges felajánlás formájában.

Minden érdeklődőt szeretettel vár az előadó, Zichó Viktor és a házigazda, Kovács-Kovi-Zoltán.

Az előadás részleteit megtalálják programajánlónkban.

Ezt már olvasta?

Címkék: VándorLáss
Cookies