Back to top

A képviselők döntöttek az idei városi díjazottakról

Publikálva: 2020, február 25 - 15:07
Február 25-én a képviselő-testület első idei ülésén a 2020-as városi díjazottak személyéről is döntött, méghozzá teljes egyetértésben.
A képviselők döntöttek az idei városi díjazottakról

Dunaszerdahely Város Díszpolgári cím olyan Dunaszerdahelyen kívül élő kiemelkedő személyiségnek ítélhető oda, aki tartósan és különösen kiemelkedő módon érdemet szerzett a város fejlődésében, érdekeinek védelmében és jó hírnevének itthon és külföldön való terjesztésében vagy kimagasló eredményt ért el az egyetemes emberi értékek gyarapításában. Ebben a megtiszteltetésben városunk idén Kiss Róbert vikáriust, korábbi dunaszerdahelyi esperesplébánost részesíti, akit Orosch János nagyszombati érsek február 1-től nevezett ki az egyházmegye egyik általános helynökévé.

Dunaszerdahely Város Pro Urbe Díja azon egyéneknek, ill. közösségeknek adományozható, akik (amelyek) tevékenységükkel érdemet szerzetek Dunaszerdahely Város fejlődésében, alkotó tevékenységet végeztek, a kultúra és sport, oktatás, nevelés és tudomány, társadalmi élet területén kiemelkedő eredményt értek el. Idén ebben az elismerésben Jarábik Gabriella, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának igazgatója, az 1970 óta működő Fókusz Gyermekszínpad alapítója, Mészáros Ildikó, a HC DAC kézilabdaedzője, az ifjúsági csapatok trénere és Tóth László, József Attila-díjas költő, író, műfordító részesül.

A díjakat a Szent György-napokon adják át, ünnepélyes keretek között.

Ezt már olvasta?

Cookies