Back to top

Képezze magát! – Tartsa meg a munkahelyét!

Publikálva: 2022, május 10 - 08:53
Bizonytalan a munkaerő-piaci helyzete? Elbocsájtás fenyegeti? Gyermekgondozási szabadság letelte után nem várják vissza a munkahelyére? Ha a feltett kérdések valamelyikére igennel válaszolt, akkor Önnek a munka-, szociális és családügyi hivatalok által indított új nemzeti projekt, a „Nestrať prácu – vzdelávaj sa!” tud segítséget nyújtani! Hogy hogyan? Mutatjuk!
Képezze magát! – Tartsa meg a munkahelyét!

Az egyes munkaügyi hivatalok koordinálásával új Nemzeti Program indult „Nestrať prácu – vzdelávaj sa” néven, és a projekt által folyósítandó támogatás februártól igényelhető.

A program célcsoportját azon állampolgárok képezik, akik nincsenek a munkaügyi hivatalok vezetette „álláskeresők” (uchádzač o zamestnanie – UoZ) nyilvántartásában, így a munkaügyi hivatalok célja elérni minél szélesebb közönséget felhívásukkal.

A program célja az állampolgárok foglalkoztathatóságának támogatása, a technológiai és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodásuk elősegítése – egyénre szabott továbbképzés segítségével. 

Célcsoportja a munkalehetőség iránt érdeklődők, vagyis minden állampolgár, aki nem regisztrált álláskereső, de mint más munkalehetőség iránt érdeklődő, bejelentkezik a munkaügyi hivatalok ezen nyilvántartásába.

A sikeresen elvégzett tanfolyam teljes költségét téríti a munkaügyi hivatal.

A támogatás igénylésének alapfeltételei közé tartozik, hogy az állampolgár önelhatározásból, érdeklődésének függvényében válassza ki a kívánt tanfolyamot és az iskoláztató intézményt, valamint a kívánt továbbképzésnek és/vagy a célszakmának besorolhatónak kell lennie a támogatott, alábbi kategóriák valamelyikébe:

  • hiányszakmák,
  • digitalizáció és automatizáció,
  • zöld gazdaság.

További információért felkeresheti a www.upsvr.gov.sk és a www.upsvr.gov.sk/ds weboldalakat, vagy keresse fel a Dunaszerdahelyi Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal munkatársait:

  • Mgr. Gáspár Ildikó / 031/2440 454, ildiko.gaspar [at] upsvr.gov.sk
  • PhDr. Molnár Péter / 031/2440 455, peter.molnar [at] upsvr.gov.sk
  • PhDr. Nagy Andrea / 031/2440 450, andrea.nagyova2 [at] upsvr.gov.sk

Ezt már olvasta?

Állásajánlat

Állásajánlat

A Dunaszerdahelyi idősek otthonába ápoló, szaniter,...

Címkék: munkapiac
Cookies