Back to top

Kárpátaljai diákok dunaszerdahelyi látogatása

Publikálva: 2018, július 22 - 21:18
A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás immár 8. alkalommal szervezi meg nyári táborát, amelynek célja, hogy a Kárpát-medencei magyar gyerekek egy hetet tölthessenek el a Felvidéken. Az idei tábor július 16-én kezdődött és Somorján táboroznak a Nagyberegi Református Líceum diákjai és tanárai.
Kárpátaljai diákok dunaszerdahelyi látogatása

Július 18-án Dunaszerdahely városába érkeztek a kárpátaljai diákok tanáraik kíséretével. A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás vezetője Aranyossy Szabolcs vezetésével a Sárga-kastélynál találkoztak a táborozók Karaffa Attilával, aki bemutatta a várost, annak történelmét és emlékműveit miután a diákok ingyenesen megtekintették a Csallóközi Múzeumot Zsigmond Tibor igazgatónak köszönhetően.

A líceum tanulói a városnéző séta végén a DAC stadionba is beléphettek, ahol miután alaposan körbenéztek egy videóüzenetet is készítettek a játékosoknak és a szurkolóknak biztatva őket a sikeres szereplésre.

Sajnos a rossz idő miatt a dunaszerdahelyi fürdőbe tervezett látogatásukat el kellett halasztaniuk, helyette Győrbe indultak.

Példaértékű a Magyar Megmaradásért Polgári Társulás kezdeményezése, hiszen elsősorban szegényebb sorsú gyerekeket, diákokat fogadnak a nyári táboraik alkalmával, akiknek minden nap más és más programmal kedveskednek, és közben bemutatják a Csallóköz és a Felvidék szépségeit. A tábor természetesen ingyenes az idelátogatóknak, az utazást és minden kiadást a szervezők állnak.

 

Ezt már olvasta?

Címkék: Karaffa Attila
Cookies