Back to top

Karcsai út: szerdán fejezik be a karantént az első hullámban pozitívan teszteltek

Publikálva: 2021, február 1 - 16:29
Ma kora délután ülésezett a városi válságstáb. A téma a Karcsai úti roma közösség karanténhelyzete volt. Mint Robotka Rozália regionális tiszti főorvostól megtudtuk, a Karcsai úti roma közösségben a Covid–19-koronavírusra leteszteltek 33%-a, vagyis 55 személy volt pozitív a legutóbbi tesztelésen.
Karcsai út: szerdán fejezik be a karantént az első hullámban pozitívan teszteltek

A közegészségügyi hivatal döntése értelmében nekik karanténban kell maradniuk már január 30-ától, szombattól, s a karantén számukra egészen február 8-ig tart.

Magyarán ők csak február 9-én szabadulhatnak fel a karanténkötelezettség alól.

A Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatója elmondta azt is, hogy azok, akiket a PCR-tesztelést megelőző heti szűrésen, az antigénteszten pozitívan teszteltek, most szerdán, vagyis február 3-án szabadulhatnak fel a karanténkötelezettség alól, tehát igazolással kimehetnek majd a telepről.

A jegyzéket ezekről a személyekről a közegészségügyi hivatal adja le a rendőröknek is, ugyanis csak igazolással lehet majd elhagyni a lezárt telephelyet.

Akik azonban most nem teszteltették le magukat, vagy a pozitívak kapcsolatszemélyei, azok – csakúgy, mint a pozitívan letesztelt személyek – nem mehetnek ki a Karcsai úti karanténból, egészen február 8-ig.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies