Back to top

Karcsai út – folyamatos a segítségnyújtás

Publikálva: 2021, január 26 - 11:56
Ma délelőtt a városi önkormányzat és a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász közös akció keretében élelmiszercsomagokat osztott szét a karantén alatt lévő Karcsai úti roma közösség nagycsaládosai számára.
Karcsai út – folyamatos a segítségnyújtás

A csomagok többek között tartós élelmiszert tartalmaztak, és a városi hivatal szociális osztályának munkatársai, valamint a karitász önkéntesei adták át az érintett családoknak. 

A telephelyen lévő élelmiszerüzlet ellátása is zavartalan és folyamatos, jelezte kérdésünkre a hivatal. 

A karitász mellett a Szívből jövő segítség nevű helyi önkéntes szervezetet is megkereste a hivatalt, hogy segítene a telephelyen élő közösségnek. Rabina Mária, a szervezet munkatársa pelenkát és tápszert juttat majd el a családokhoz – most is az igények felmérése zajlik. 

Az önkormányzat szociális osztálya ezen túl a szükséges, felírt gyógyszereket is biztosítja az ott lakók részére. 

Mint ismert, a regionális közegészségügyi hivatal még január 23-án, estétől helyezte tíz napra karantén alá a Karcsai úti romatelep lakosait. A városi hivatal azóta a helyzet megoldásán fáradozik.

Azt is tudni kell, hogy a hivatal emberi erőforrásai is szűkösek – a szociális osztály mindenesetre folyamatosan dolgozik a probléma megoldásán, annak ellenére, hogy munkatársaik közül most többen karanténba kényszerültek. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus