Back to top

A karatésok edzéssel kezdték az évet

Publikálva: 2019, január 8 - 14:06
Hamar megkezdték a munkát, január első hétvégéjén rendezte 4. Téli Edzőtáborát a Seishin Karate Klub.
A karatésok edzéssel kezdték az évet

A tábor nemzetközinek mondható, mivel vendégoktató volt a budapesti Sensei Fris Ferenc, a Talentum program elindítója, vezetője, valamint a csehországi Csekés Róbert, a Mariánské Lázněi klub vezetője is tiszteletét tette. Az edzőtábort megtisztelték jelenlétükkel Wágner Vilmos és Faragó Viktor klubvezetők, szintén Magyarországról. A klub válogatott versenyzői is részt vettek a programon, Hupian Kristína (aki egyben klubvezető is), Markovics Ádám, Cserepes Zoltán, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, Pualy Attila, Hájas Kornél, és Nagy János is munkával kezdte az évet.

Az első edzés mantrázással kezdődött, majd testtudat fejlesztéssel folytatódott. Fontos része volt az első nap edzéseinek a talajjal való kapcsolat, a technikák talajról való indítása. Gyakorolták a testrendszer helyes megtartását mozgás közben, a nagy izmok ellazítását helyes alátámasztással, majd mindezek átvitelét küzdelmi mozgásra.

A szombati napon már bontott csoportokban, tudásszintnek megfelelő edzésekre került sor. Ekkor - a pénteki napra építve – oldalmozgásokkal foglalkoztak, valamint ezek küzdelembe beépítésével. Ezen felül fontos szerepet kapott a MediBall (kínai labdajáték), ami nagyon jó kiegészítője a harcművészeteknek, és kiváló fejlesztő eszköz.

Sensei Markovics János, a klub vezetője és a Szlovákiai Shinkyokushin Karate Szövetség elnöke elégedetten nyilatkozott az edzőtáborról: „Összességében elmondható, hogy a tábor kiválóan sikerült, mindenki elégedetten térhetett haza, bővítve saját tudását. Köszönjük Fris Ferenc Senseinek a magas szintű szakmai oktatást. Találkozunk a Tavaszi Táborban!”

fotó: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies