Back to top

Karatés nemzetközi tábor tizenkettedszer

Publikálva: 2018, augusztus 31 - 13:10
Az elmúlt hétvégén zajlott a Seishin Karate Klub szervezésében a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet 12. Nemzetközi Nyári Edzőtábora. A táborban közel 40 vett részt négy nap alatt.

Markovics János, 4. danos mester, aki a klub és egyben az országos szervezet vezetője is, látta el a táborvezetői feladatokat. Magyarországról két vezető vett részt az oktatásban, Fris Ferenc, 4. danos és Bodó Zoltán, szintén 4. danos mester, de a sikeres hazai Hupian Kristína is vezetői feladatokat látott el. Kristína az idén sikeresen teljesített övvizsga után pont a tábor során vette át a Japánból érkezett övét, így 2. danos mesterként dolgozott már a táborban.

Napi három edzést tartottak bontott csoportokban - tudásszintnek megfelelően. Az edzéseken különböző technikákat sajátítottak el, többek között: légzéstechnikát, helyes testtartást - testrendszerrel és testtudattal, irányváltásokat, küzdelmi mozgást és természetesen küzdelmek is zajlottak.

A tábor programjai között szerepelt továbbá közös dobolással egybekötött meditáció és éneklés, a hatodik érzék fejlesztése is. Az Életmód program során beszélgettek Fris Ferenc mesterrel, de volt még íjászkodás, kardbemutató, ostorhasználat és nem maradt el a Sayonara (viszont látásra) parti sem.

Övvizsgára is volt lehetőség a tábor alatt, melynek során először a technikai részt teljesítették, majd kemény küzdelmek következtek. Több főnek is beérett a több éves munkája. Kurcsík Márk, Pulay Attila, Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) és Szilágyi Virág (Ekel) tett sikeres vizsgát második sárga övre, ami már a zöld öv kapuja. Cserepes Zoltán (Nemesócsa) barna övre tett sikeres vizsgát, akinek 10 év munkája érett be. Összesen 14 főnek sikerült előbbre lépnie.

Markovics János mester úgy búcsúzott a táborlakóktól, hogy jövőre ugyanitt találkoznak, de addig még rengeteg edzőtábor, és verseny vár rájuk. Többek között szeptember 8-án a 6 órás küzdő maraton, majd kisebb versenyek, és végül az év legnagyobb versenye: az Európa-bajnokság, ami Magyarországon, Budapesten lesz november végén.

A rövid tájékoztatáshoz Markovics mester nem felejtette el azt is hozzátenni, hogy szeptembertől mindenkit szeretettel várnak az új induló tanfolyamaikon!

fotók: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies