Back to top

Karaffa Attila: „Nem jogos a dunaszerdahelyi DAC stadionban készült fényképpel riogatni a lakosságot”

Publikálva: 2020, július 3 - 07:43
Városunk alpolgármestere, Karaffa Attila a közösségi hálón reagált Igor Matovič aktuális sajtótájékoztatójára, amelyben a koronavírus-járvány legújabb fejleményeivel foglalkozott a kormányfő. Többek között a DAC–Slovan meccs kapcsán egy képet mutatva: „Pontosan így tudjuk elrontani. Ennek nem szabad megismétlődnie!”
Karaffa Attila: „Nem jogos a dunaszerdahelyi DAC stadionban készült fényképpel riogatni a lakosságot”

„Tisztelt miniszterelnök úr!

Engedje meg, hogy kijelentésére reagáljak, mivel én is érintett vagyok.
Elhiszem, hogy megijedt a látványtól, de ez Dunaszerdahelyen a stadionunkban már megszokott. Sokan járunk focira, szeretjük a csapatunkat. Nincs ez így a többi szlovákiai stadionban, ezért lehet ez szokatlan Önnek több ezer szurkolót látni.

A beléptetésnél csak szájmaszkban lehetett bejutni és megkérdezték abba a szektorba szól-e a jegyem, ahol be szeretnék jutni. Második körben a kezeinket fújták le, az enyémet Mészáros Tibor, tanúsítom.

A lelátón még a B-középben is lehetett látni, hogy nem együtt ülünk, mint például a Slovan szurkolói. Mindemellett megjegyzem, hogy akik egy családból voltak, egymás mellett ültek. Mi, amúgy is egy nagy család vagyunk. De igyekeztünk betartani amit csak lehetett. A B-középben természetesen nem ülhetünk le, ezt kérem vegye figyelembe.

A C lelátón, és a többin is, ha elemzésre kerülne a fénykép, amelyet szép színesben kinyomtatott, minden bizonnyal beazonosítható lenne, hogy kik voltak egy háztartásból és akkor láthatóvá válna az is, hogy nem ült mindenki szorosan egymás mellett.

Ezért sem jogos a dunaszerdahelyi DAC stadionban készült fényképpel riogatni a lakosságot. Főleg nem úgy, hogy a fürdőkben, a tömegközlekedésben, az utcán nem járunk-állunk sakktábla-szerűen.
Minden tiszteletem mellett, amellyel kezeli a járványhelyzetet nem volt szerencsés a DAC szurkolókról készült képpel példázni. Higgye el, hogy mi is mindent megteszünk annak érdekében, hogy betartsuk a járványügyi intézkedéseket, ahogy a klub is felhívta rá a figyelmet. Lehettek felelőtlenek közöttünk is, de azért nem szabad mindenkit egy kalap alá venni, nem szabadna a kollektív bűnösség elvét alkalmazni.

További munkájához jó erőt, egészséget kívánok!

Üdvözlettel:
Egy DAC szurkoló”

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Karaffa Attila
Cookies