Jelenlegi hely

Karácsonyváró kvízdélelőttel

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 23 - 08:43 | Oktatás
A Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában a karácsony előtti utolsó tanítási nap eseményekben gazdagra sikeredett.
Karácsonyváró kvízdélelőttel

A délelőtt rendhagyó módon zajlott. A negyedikes tanulók verseny formájában számot adtak az iskolában megszerzett szakmai tudásukról. Az Ifjú diagnoszta elnevezésű verseny, mely versenynek megálmodója és megvalósítója iskolánk orvos- pedagógusa, Dr. Morvai Viola. Azzal a céllal keltette életre a versenyt, hogy a diákok egyes szaktantárgyak közötti összefüggésekben ismerjék fel bizonyos betegségek tüneteit, fókuszáljanak a beteg objektív és szubjektív panaszaira és erre építsék fel az alap ápolási feladatokat. Sikerült jól megtornásztatni a negyedikesek „agytekervényeit”. Míg a negyedikesek feladataik megoldásain gondolkoztak, addig az iskola többi tanulója sem unatkozott. Kérdezz-felelek formájában játékosan adtak számot tudásokról az általános műveltséget adó- és a szaktantárgyakból egy – egy finom csokiért. Ezen a napon mindenki csak nyert, a gyengébb válaszokat a közönség kiegészítette, a tökéletes válaszok meghallgatásával pedig a többiek is gazdagodtak.

Az Ifjú diagnoszta verseny abszolút nyertesei az értékes díjakon túl újabb szakmai ismereteket vihettek haza a karácsonyfa alá. Íme, a nyertesek nevei: Glavanicsová Alexandra, Henešová Miroslava és Kukumbergová Claudia a IV. ZAB S osztályból. Gratulálunk nekik!

A délelőtt második fele pedig a karácsonyvárás jegyében zajlott. Diákok egy csoportja német nyelvű kultúrműsorral készült Vízi tanárnő vezetésével, míg a harmadikosok szavalatukkal és zenés fellépésükkel koronázták meg a délelőttöt. Ismert karácsonyi dalokat énekelt diák és tanár, itt már a hangulat a tetőre hágott, közösen kiáltotta mindenki, hogy BOLDOG KARÁCSONYT!

Szöveg és a fényképek: Horváth Mária