Back to top

A karácsonyi vásár három héten át várja a látogatókat

Publikálva: 2019, november 28 - 13:18
Dunaszerdahelyen a városi önkormányzat az idén is megszervezi a karácsonyi vásárt. A helyszíne immár nyolcadik éve most is a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér és park lesz. A látogatókat december 1. és 22. között igazi karácsonyváró hangulat fogadja majd, ehhez a kulturális műsorok, a vásári karácsonyi portékák és az alkalomhoz illő ételek és italok is hozzájárulnak.
A karácsonyi vásár három héten át várja a látogatókat

December elsején, vasárnap kapcsolják be a belvárosban a karácsonyi díszkivilágítást is. E napon 14 órakor nyitja meg kapuit a vásár, majd 17 órától a Három Grácia néven ismert szoborcsoportnál kialakított városi adventi koszorúnál ökumenikus istentiszteletet tartanak és sor kerül az első adventi gyertya meggyújtásáraA szervezők tisztelettel meghívják a dunaszerdahelyieket az adventi időszak nyitányát jelentő közösségi eseményre és a karácsonyi vásár többi rendezvényére is.  

December első napjától egészen karácsonyig ismét megtelik élettel a VMK előtti tér. Az ünnepi hangulatot a városi óvodák, az alap- és középiskolák műsora is fokozza, naponta 16 órától lépnek fel. Pénteken, szombaton és vasárnap 17 órától helyi és környékbeli fellépők élő műsora szerepel a programban. Lesz bőséges kínálat karácsonyi árukból, ételből és italból is. Tíz karácsonyi elárusító bódéban válogathatnak a vásár látogatói. A szervezők arra törekedtek, hogy főleg kézműves termékek közül válogathassanak az érdeklődők.  A karácsonyi vásár elengedhetetlen velejárója az idevágó étel- és italkínálat. Lesz kürtös kalács, forralt bor, sült gesztenye és különféle ételek, frissensültek, kolbász és halételek is. Nem hiányozhat a forralt bor és a karácsonyi puncs sem.

 A karácsonyi vásár hétfőtől csütörtökig 14 és 20 óra, pénteken 14 és 22 óra, szombaton 10 és 22 óra, vasárnap pedig 14 és 20 óra között várja a látogatókat. Az adventi gyertyák meggyújtására vasárnaponként 17 órakor kerül sor. 

dunstreda.sk - pve

Ezt már olvasta?

Cookies