Jelenlegi hely

Karácsonyi ajándék a kórháznak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 22 - 12:30 | Hírek
Két nappal karácsony előtt, pénteken délelőtt adták át a dunaszerdahelyi kórház újszülöttosztályának a Hyundai ix1 elnevezésű, újszülöttek kórházi szállítására alkalmas kocsikat.
Karácsonyi ajándék a kórháznak

A dél-koreai gyártó szlovákiai importőre és a dunaszerdahelyi kereskedés, a Béhr & Béhr Autoservis közösen választották ki a városunkban található kórházat, ahova összesen négy ilyen kocsi érkezett. Bock Sylvia, a kórház igazgatója és Rajzák Edit, a dunaszerdahelyi kórház újszülöttosztályának vezetője is megköszönte az ajándékot, amellyel tovább segítik a munkájukat.

Marek Kopča, a Hyudai Szlovákia elmondta, már 2014-ben elkezdték az ilyen jellegű kezdeményezésüket, előbb a kerületi kórházaknak ajándékoztak kocsikat, majd a járási intézményekkel folytatták, amelyek sorában ma Dunaszerdahelyre látogattak, egyfajta karácsonyi ajándékot hoztak. A városunk kórházát a helyi kereskedés tulajdonosaival közösen választották ki. Nevükben Béhr Bea fejezte ki örömét, hogy ilyen módon is segíthetnek az intézménynek.

A vállalat egyébként országszerte már közel 70 ilyen kocsit ajándékozott a kórházaknak, az elmúlt időszakban Dunaszerdahely mellett Pöstyében, Simonyban és Bajmócon.