Back to top

„A karácsony egymáshoz vezet bennünket” – az idősotthonok lakóit köszöntötték

Publikálva: 2018, december 4 - 16:38
Dunaszerdahely város vezetősége ma délelőtt karácsonyváró rendezvényt szervezett az idősotthonok lakóinak.

Karaffa Attila alpolgármester, Molnár Tímea, a városi hivatal szociális főosztályának vezetője, valamint Miklós Alica osztályvezető tett ünnepek előtti látogatást a városi nyugdíjasotthonokban. 

Az adventi asztal mellett az idősotthonok igazgatója, Pongrácz Kálmán köszöntötte a vendégeket, majd az újonnan kinevezett alpolgármesternek adta át a szót. 

„Ahogyan az advent a karácsonyhoz vezeti el az embert, úgy a karácsony egymáshoz vezet bennünket. Az ünnepen az ember hajlandó félretenni az ellentéteket, és ha csak rövid időre is, de békét köt embertársaival. Az ünnep szépségét így nem is nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amelyből mindenki részesülhet, és amelyet mindenki adhat – ami nem más, mint a szeretet” – fogalmazott Karaffa Attila.

„Kérjük a Jóistent, adjon még sok-sok lágy, simogató évet! Köszönjük a példamutatást! Köszönjük az emberi értékeket, melyeket belénk csepegtettek. Szívből kívánjuk, továbbra is ragyogja be életüket a két nemes fém: az arany és az ezüst fénye!” – mondta az alpolgármester.

A Művészeti Alapiskola tanárai és növendékei az ünnepi beszédet követően különleges karácsonyváró „minikoncerttel” kedveskedtek a lakóknak, akik a gyerekekkel együtt dúdolták a karácsonyi dalokat. 

A műsor végén az alpolgármester ajándékokat adott át a panzió lakóinak a városvezetés nevében.

Ezt már olvasta?

Címkék: Karaffa Attila
Cookies