Back to top

A Kálnó - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

Publikálva: 2022, szeptember 14 - 07:08
Szerdán 16:00 órától a harmadik ligában szereplő Kálnó (Kalinovo) otthonában lép pályára a DAC a honi kupasorozat 3. fordulójában.
A Kálnó - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

Az V. ligás FK FILJO Ladomérmindszent elleni múlt heti továbbjutásunk (4:2, gólszerzők: Andzouana 2, Brunetti, Ramadan) után immár szerdán jön a hazai kupasorozat újabb összecsapása. A Slovnaft Cup 3. fordulójában a harmadosztályban szereplő TJ Baník Kalinovo otthonában lépünk pályára.

„A mérkőzésre teljes komolysággal és összpontosítással készülünk, a lehető legjobb teljesítmény és a továbbjutás a cél. Ez lesz a huszadik tétmeccsünk nagyon rövid idő alatt és az utolsó az előttünk álló szünetet megelőzően. Az együttes minden energiáját mozgósítanunk kell, hogy domináns teljesítménnyel és eredménnyel jussunk tovább. A találkozót követően a játékosok a válogatottjaikhoz utaznak, és a nemzetek közötti összecsapások időszaka után egyértelmű jelet akarunk küldeni azt illetően, hogy felkészültebbek vagyunk és fejlődünk” – mondta Adrian Guľa vezetőedző, aki a játékoskeret egyészségügyi állapotáról is szót ejtett. „Dominik Veselovský szereplése kérdéses, aki a Szakolca elleni meccs után nem volt százszázalékosan fitt. Spyros Risvanis és Balogh Norbi viszont már közel van a visszatéréshez. Meglátjuk, mit hoznak az elkövetkező órák.” Az említetteken kívül Dominik Kružliak, Andrija Balić és Eric Davis hosszabb ideje harcképtelen.

A sárga-kékek szerdai ellenfele a bajnokságok újjászervezését követően a két harmadik liga keleti csoportjában szerepel. Itt a 16 csapatos mezőny 14. helyén állnak 4 döntetlennel és 2 vereséggel, 4:6-os gólarány mellett.

A gárdát a mindössze 34 esztendős Matej Čobik Ferčik irányítja, aki a legutóbbi két szezonban a másodosztályban dolgozott. Tőketerebesen (Trebišov) és Bártfán (Bardejov) asszisztensként tevékenykedett, tavasszal megbízott vezetőedzőként két mérkőzésen is irányíthatta a bártfaiakat. Nyáron a zólyombrézói felnőttcsapathoz igazolt, majd megbízták a Kálnó vezetésével, amely a vasgyáriak farmcsapataként működik.

A Kálnó idegenben abszolválta az első két kupafordulót. Először az Iskra Nyustya (Hnúšťa, VI. liga) otthonában győzött 2:1-re, majd az ötödik ligás Selmecbányát (Banská Štiavnica) is búcsúztatták (3:1).

A losonc és Poltár között fekvő, 2500 lakosú község együttesében két, a második ligát is megjárt játékos is futballozik. Tomáš Filipiak a rózsahegyi B-csapat, a Ligetfalu, a Bártfa és a Tőketerebes színeiben kóstolt bele a másodosztályba, míg Ľuboš Uhlár egy hónapja a pozsonyi Slovan 21-es csapatától érkezett a Kálnóhoz.

A Slovnaft Cup 3. fordulójában megrendezésre kerülő TJ Baník Kálnó – DAC 1904 mérkőzést 2022. szeptember 14-én, szerdán 16:00 órától rendezik. Játékvezető Kišš – Halíček, Hrenák.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön jön a büntetőpárbaj.

A találkozót a JOJ ŠPORT televízió internetes oldalán is megtekinthetik élőben.

A 4. forduló sorsolása, amelyben a 3. kör 32 győztese vesz részt, október 3-án zajlik. A 4. forduló hivatalos játéknapja október 19-e, szerda; itt már nincs érvényben a kelet-nyugat területi szétválasztás, és a Fortuna Liga csapatai kiemeltek lesznek.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub értesíti a szurkolókat, hogy a stadion kapui másfél órával a kezdő sípszó előtt, tehát 14:30-kor nyílnak. A stadion mellett két parkoló áll majd rendelkezésre, illetve ezek kapacitásának betelte után a járműveket a közeli utcákban is leparkolhatják. Kérünk mindenkit, hogy kövessék a hazai rendezők utasításait.

Belépőjegyek a mérkőzésre: a vendégszektorba szóló jegyek ára 5 euró, hölgyeknek és gyerekeknek a belépés ingyenes. A jegyárusítás a stadionba való belépésnél folyik majd.

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies