Jelenlegi hely

Június 23-án startol a Tour De Kukkonia!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 13 - 14:15 | Hírek
Jövő vasárnap másodjára rendezik meg Csallóköz profi kerékpárversenyét és családi bringatúráját, a Tour De Kukkoniát – számoltak be az eseményről sajtótájékoztatón a szervezők.
Június 23-án startol a Tour De Kukkonia!

„Dunaszerdahely városa, hasonlóan, mint az első Tour De Kukkoniánál, az idén is mellé állt e polgári kezdeményezésnek. Bízom benne, hogy az idő is kegyes lesz, és még nagyobb számban részt tudnak majd venni a versenyen és túrán a kerékpározás szerelmesei” – fogalmazott Hájos Zoltán polgármester.

A Kukkónia polgári társulás részéről Molnár Anna beszélt a verseny részleteiről. Mint elmondta, hasonlóan, mint tavaly, a közös indulás a MOL Aréna mellől startol. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a mozgásra, az egészséges életmódra, a bringás közösségekre, illetve magára a Csallóköz szépségeire is.

Mint Molnár elmondta, a versenyen, amelyre az előregisztráción már több mint 200 kerékpáros jelezte részvételét, három táv három célcsoportja különül majd el.

A 80 km-es Tour De Kukkonia a profi kerékpárosokat szólítja meg, ezen kizárólag versenykerékpárokkal lehet majd részt venni. 

A start itt a Pozsonyi és a Bécsi út kereszteződésében lesz – innen késleltetett repülő rajttal indulnak innen a versenyzők, majd Királyfiakarcsán, Dercsikán, Bakán és Bősön áthaladva Nyárad felé fordul, hogy onnan Balonyon, Csilizradványon, Padányon, Alistálon, Ekecsen, Nyárasdon, Vásárúton és Csallóközkürtön keresztülhaladva jusson vissza Dunaszerdahelyre.

Idén Nagyudvarnokot kikerüli a kerékpárverseny, ugyanis a Tescó melletti átkötőúton jutnak el a résztvevők a Gyurcsó István utcai célig.

A Tour De Kukkonia Easy kategóriában kerekezőknek „csak” a 36 km-es távot kell teljesíteniük Királyfiakarcsán, Dercsikán, Bakán át Bősig, majd ott a körforgalomban ugyanazon az útvonalon visszajutniuk Dunaszerdahelyre, a Bécsi úti Schindler parkolóig.

A rendezvény „túra jellegű, harmadik kategóriája” már a gyerekes családokat várja – számukra 6 km-es táv van kijelölve Királyfiakarcsáig és onnan vissza.

Elsőként a profik indulnak majd útnak, legvégül pedig a családosok csapatai vághatnak  neki saját távjuknak.

A Tour De Kukkonia ötletgazdája, Inczédi Gábor versenyigazgató, a városi hivatal műszaki osztályának vezetője szerint a tavalyi évtől „Dunaszerdahely városa felkerült Szlovákia kerékpáros térképére”. 

Mint elmondta, idén hagyobb hangsúlyt helyeznek a szervezésre, a hatalmas bringástömeg városbani vezetésére és irányítására is. Emellett egyszerűsítették az útvonalakat is, ami így kényelmesebb lesz a kerékpárosoknak. A verseny biztosítása is fontos és hangsúlyos kérdés volt.

Czibor Béla szervező szerint nagyon sok önkéntes kapcsolódik be a szervezésbe, s egyben kérte a lakosok türelmét, hiszen egy ilyen volumenű esemény forgalomkorlátozásokat von majd maga után. A kerékpárosok figyelmét pedig arra hívta fel, hogy ne felejtsék otthon a sisakjukat és a láthatósági mellényt, hiszen a verseny közutakon zajlik majd.

A Tour De Kukkoniára az előregisztrációt június 20-ig a www.kukkonia.sk oldalon várják a szervezők, míg a MOL Arénánál június 22-én (szombaton) 16.00–18.00 óra között, a verseny napján, június 23-án (vasárnap) pedig 7.00–8.30 között. 

A regisztráció egyben tartalmazza a startcsomagot is, benne időmérő chippel, rajtszámmal, Kukkónia-termékekkel és ebédjeggyel.

Címkék: Kukkónia