Back to top

Jubileumi polgármester kupát szervezett a Seishin Karate Klub

Publikálva: 2022, július 6 - 09:55
A keszegfalvai Seishin Karate Klub már XV. alkalommal rendezte meg a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű Nemzetközi Karate Versenyt Keszegfalván. A versenyre idén közel 70 nevezés érkezett két országból.
Jubileumi polgármester kupát szervezett a Seishin Karate Klub

A verseny reggel, a regisztráció után kezdődött a Lőrincz Gyula Általános Iskola tornatermében, ahol több feladatot kellett teljesíteniük már a rajt előtt a versenyzőknek. Súllyal kellett távolba dobni, egyensúlyozni kellett svájci labdán, vagy a versenyzőnek tartania magát a rúdon, ugyanakkor volt deszkatörés is ököllel, kézéllel és könyökkel.

A versenyt Pataki Dezső polgármester úr nyitotta meg a rajt előtt. Megköszönte a versenyzőknek, hogy ilyen szép számban eljöttek, és hangsúlyozta, hogy a gyerekek milyen jó helyen vannak, jó sportot és közösséget választottak, majd mindenkinek sok sikert kívánt.ű

Ezután Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője is bíztatta a versenyzőket, hogy a meleg ellenére - ami már magában embert próbáló - lépjenek túl saját határaikon, hisz erre tanít bennünket a küzdősport, és ez a verseny.

Külön köszöntötték még a Seishin Karate Klub edzőit: Sensei Hupián Krisztina 3. danos mestert, és Trenčík Nikolas, 1. danos mestert, akik nagyon sokat tettek azért, hogy fenntartsák a klub működését a vírusos időszakban, az online edzéseken.

A megnyitón külön kiértékelték még az év sportolóit, név szerint: Sárai Csongort és Rakus Jánt, akiket külön köszöntött a polgármester úr, egyben megköszönte, hogy fáradhatatlanul viszik tovább a keszegfalvai klub hírnevét.

A megnyitó után pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. Az ovis és a legkisebb gyerekek (5-8 évesek) 2 km, a nagyobbak 4 km (9-12 évesek), és serdülő korosztálytól 5,5 km (13 éves kortól) távot futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat kellett az indulóknak végrehajtaniuk. A töréstechnikánál - amiről a verseny a nevét is kapta - Cserepes Zoltán, és Gányovics Ádám volt a legjobb 21 deszkával.

Minden versenyzőnek komoly kihívás volt a táv a maga szintjén, ám mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain - ez a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén a polgármester úr jóvoltából mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét.

A Seishin Karate Klub növendékei szinte az összes kategóriát megnyerték, kettőt kivéve. A dunaszedahelyi klubból 7 fő szerzett első helyet.

Eredmények (első helyezettek korcsoportok, és súlycsoportok szerint):

Előkészítő nő - Csölle Kincső Viktória (Seishin Dunaszerdahely)

Gyerek 0. nő - Újj Nadin (Seishin Dunaszerdahely) Lukovics Mónika (Seishin Ekecs)

Gyerek 1. nő - Boráros Judit (Seishin Dunaszerdahely)

Gyerek 2. nő - Bödők Beatrix (Seishin Nemesócsa) Bognár Boglárka (Rakurai)

Serdülő - ifjúsági női összevont - Vígh Lara (Seishin Ekecs)

Előkészítő férfi - Papp Alex (Seishin Keszegfalva)

Gyerek 0. férfi - Sallay Mátyás (Seishin Dunaszerdahely) Lakatos Tamás (Seishin Ekecs)

Gyerek 1. férfi - Póša Gabriel (Seishin Dunaszerdahely) Hidegh Flórián (Rakurai) Tercs Máté Márk (Seishin Ekecs)

Gyerek 2. férfi - Both Máté (Seishin Dunaszerdahely)

Serdülő férfi - Molnár Dominik, Rakus Ján (Seishin Keszegfalva) Bíró Bendegúz (Seishin Dunaszerdahely)

Ifjúsági - Kiss Ádám (Seishin Keszegfalva)

Junior felnőtt férfi összevont - Kagyarják Tamás (Seishin Ekecs)

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát Sárai Csongor (Keszegfalvai klub) kapta, aki nagyon szép eredményeket el mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten a 2021/22-es évben.

Seishin Karate Klub, -rovin-

fotó: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies